Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silný vítr naklonil vánoční strom v Jablonci. Město ho nechá odstranit

Poryvy větru naklonily jablonecký vánoční strom. Narušený je jeho kmen, a tak bude muset jít celý pryč. Dnes v noci ho nechá město odstrojit a odvézt, zatím ho hlídá městská policie. Po skončení vánočních trhů se na náměstí strom vrátí, jen není jisté, jestli to bude tento zkrácený, nebo úplně nový.

„Nechceme riskovat, že by strom na někoho spadl,“ řekl náměstek primátora Miloš Vele.

Po náměstí chodí mnoho lidí. „Ve středu od rána navíc mají začít na Mírovém náměstí pravidelné Vánoční trhy, které jsou hojně navštěvovány,“ řekla Iva Bendová, pracovnice Eurocentra Jablonec nad Nisou, která má organizaci trhů na starosti.

Město tak muselo urychleně řešit, co se stromem. Jeho prohlídkou se zjistilo, že je poškozený kmen. „Po vyhodnocení situace jsme rozhodli, že vánoční strom odstrojíme a nový bude na náměstí postaven až po Vánočních trzích,“ dodal Vele.

Kvůli silným poryvům větru ale není bezpečné jedli odstrojovat a odvézt už nyní, pracovníci technických služeb to začnou řešit až večer. Do té doby strom hlídají strážníci.

Letošní trhy se tak musí obejít bez vánočního stromu, podle města se ale po jejich skončení strom na náměstí vrátí. Buď půjde o tuto jedli, kterou město nechá zkrátit, nebo to bude úplně nový strom.

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec, jedle, vánoční strom, trhy, advent, Vánoce, vánoční stromek, strom, Jablonec nad Nisou, vánoční trhy, Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr naklonil vánoční strom v Jablonci. Město ho nechá odstranit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.