Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Noční požár v centru Liberce. Plameny zachvátily podkroví vybydleného domu

Plné ruce práce měli v neděli nad ránem hasiči, kteří vyjížděli k požáru opuštěného domu v Chrastavské ulici v Liberci. Už při jejich příjezdu šlehaly z krovu domu plameny. Kvůli zásahu musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena silnice vedoucí kolem domu. Celý zásah se obešel bez zranění. Podle vyšetřovatele mohl požár někdo založit úmyslně.

"Jednou z vyšetřovacích verzí je i úmysl ze strany neznámé osoby. Škoda způsobená požárem je odhadována na stovky tisíc korun. Dle upřesnění majitele se může tato částka změnit," shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Požár může mít souvislost s tím, že v opuštěném domě zdržují bezdomovci. „Objekt je dlouhodobě uzavřený, ale uvnitř často přebývají lidé bez domova,“ potvrdil Drbně jeden ze čtenářů.

O požáru se hasiči dozvěděli v sobotu ve 3:44. Operační důstojník ihned povolal profesionální hasiče z Liberce a dobrovolné jednotky z Liberce-Karlinky, Stráže nad Nisou, Liberce-Růžodol I, Liberce-Vratislavice nad Nisou. "Jak hasiči zjistili, požár zasáhl podkroví neobydleného domu a prohořela také střešní část. Hasiči zasahovali převážně z vnitřku domu, ale také z výškové techniky a při hašení používali dýchací přístroje," dodala Bílková.

Zplodiny hoření poničily konstrukci střechy domu, a to hasičům značně komplikovalo práci. Střecha se propadala a hasiči proto museli postupovat velice opatrně. Požár se podařilo zcela zlikvidovat před šestou hodinou ranní.

Foto Adam Nový

Štítky Liberec, požár, Chrastavské ulice, HZSLK, dům, Stráž nad Nisou, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár v centru Liberce. Plameny zachvátily podkroví vybydleného domu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.