Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další úspěch Fire Lions. Liberecký hasič Jan Pipiš zvítězil v solném dole ve Wieliczce

Pokud jste si mysleli, že Fire Lions – Czech Combat Team už nemůže být letos lepší, jste na omylu. Liberecký Jan Pipiš si připsal další vítězství, nyní v polské Wieliczce, a uzavřel tím svou úspěšnou sezónu 2017.

V polském městě Wieliczka, jež se nachází poblíž města Krakow, se v první půli měsíce konal závod v běhu do schodů hasičských trojic. Závodníci běželi z podzemí solného dolu až na povrch. Celkem je čekalo devadesát pater, z nichž byla polovina v naprosté tmě. Běželo se v plné hasičské výstroji s dýchacím přístrojem a s maskou.

České trojice byly dvě a s nimi se na start letos postavilo dalších sto jedenáct tříčlenných týmů z celé Evropy. Trojice ve složení Jan Pipiš, Martin Plšek a Lukáš Martínek získala první místo. Ani druhá trojice však nezůstala pozadu, dokonce dosáhla na bronzovou medaili, a to ve složení Miroslav Michlovský, Pavel Havlena a jejich kolega Peter Wojatschek ze Slovenska. Celkově se český tým umístil na třinácté pozici v kategorii mezinárodních týmů.

„Běželo se moc dobře, nyní máme zkušenosti na příští rok, který hodláme vyhrát úplně,“ uzavírá Jan Pipiš svými slovy sezónu 2017 a přeje Vám všem krásné Vánoce.

Autoři

Štítky hasiči, soutěž, Jan Pipiš, Wieliczka, Evropa, Krakov, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další úspěch Fire Lions. Liberecký hasič Jan Pipiš zvítězil v solném dole ve Wieliczce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.