Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Frýdlant má nový volnočasový areál. Na své si přijdou děti i senioři

Frýdlant se může pochlubit novým volnočasovým areálem, který mu můžou závidět i větší města. Areál ve Strmé ulici nabízí cyklistickou trať s boulemi a klopenými zatáčkami pro lehké skákání na kole, bezbariérové sociální zázemí s toaletou a sprchou, sportovní herní prvky pro děti, seniory i hendikepované nebo také zázemí pro návštěvníky nabízející třeba stojany na kolo, místo pro posezení nebo ohniště.

 „Areál volnočasových aktivit Strmá Frýdlant má sloužit turistům, návštěvníkům i místním obyvatelům jako bezpečná zóna pro volnočasové aktivity. Věřím, že si ji oblíbí rodiny s dětmi a mladí lidé, ale i senioři, a zdravotně hendikepované osoby. Na všechny je v areálu pamatováno, ať už workoutovým hřištěm pro cvičení s vlastní vahou těla, tratěmi pro dětské i starší vyznavače terénní cyklistiky nebo sportovními a herními prvky,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

S otevřením volnočasového areálu Strmá se zázemím a herními a sportovními prvky pro děti i dospělé se počítá na jaře příštího roku. Celkové náklady na jeho pořízení jsou vyčísleny na zhruba 4 a půl milionu korun. 

„V okolí Strmé ulice, ve které je i skatepark a vedou tudy cyklistické a pěší trasy, dosud sociální zázemí chybělo. Jsme rádi, že se to díky tomuto projektu změnilo a že zde vyrostlo nejen sociální, ale i technické zázemí. Rozhodně se tím zvýšila kvalita doprovodné infrastruktury cestovního ruchu,“ dodává vedoucí investičního oddělení městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová.

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, hřiště, volný čas, ODS, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant má nový volnočasový areál. Na své si přijdou děti i senioři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.