Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Cena tepla v Jablonci zůstává stejná. Lidé zaplatí maximálně 579 korun

Žádné zdražování, ale ani zlevňování, lidé v Jablonci připojení na tamní teplárnu zaplatí v příštím roce za teplo stejně jako loni, tedy maximálně 579 korun za gigajoule. Nový ceník platí od 1. ledna 2018 a i tentokrát bude rozdělen do dvou základních tarifů.

„Je to podle toho, jak přesně je teplo do objektů distribuováno a v kterém místě je měřeno. Jedná se o cenu 579 Kč za GJ, respektive 564 Kč, přičemž obě ceny již samozřejmě zahrnují DPH 15 %. Máme ale i zákazníky, kteří mají díky dlouhodobým smlouvám ceny ještě nižší,“ řekl Petr Roubíček, ředitel Jablonecké energetické.

Jablonecká teplárna využívá jednosložkovou cenu tepla. Díky tomu odběratelé zaplatí pouze skutečně spotřebované teplo. Právě na způsob účtování by si měli dávat lidé pozor. Pokud jim totiž jejich dodavatel nabízí dvousložkové vyúčtování, znamená to, že je vždy fixně sjednaný určitý odběr tepla, který zákazník zaplatí, ať už jej využije, nebo ne.

Na centrální zásobování teplem se mohou v Jablonci napojit i noví zákazníci, kapacita je dostatečná. „Někteří naši bývalí zákazníci, jejichž nezávislé kotelny se začínají pohybovat na hranici životnosti, nebudou chtít podstupovat statisícové až milionové investice do nových vlastních kotlů a dají přednost CZT, které je již dnes cenově více než srovnatelné, a navíc zaručuje vysoký komfort a bezstarostnost bez investic,“ vysvětlil Roubíček.

Autoři | Foto Jablonecká energetická

Štítky Jablonec, teplárna, teplo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cena tepla v Jablonci zůstává stejná. Lidé zaplatí maximálně 579 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.