Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jablonecký bazén v červnu na šest týdnů zavře. Dostane novou střechu

Pětatřicet milionů korun z vlastního rozpočtu má připraveno město Jablonec nad Nisou na velkou opravu bazénu. Ten dostane novou střechu včetně části krovu a zastřeší i prakticky nevyužívanou terasu. Stavební práce by měly především zabránit obrovským únikům tepla.

„Dojde ke kompletní výměně střechy, částečné výměně krovů a veškeré izolace. Chtěli bychom tím vyřešit značné tepelné úniky z bazénu,“ řekl náměstek primátor Miloš Vele.

Právě s úniky by mělo pomoci i nové zastřešení a zateplení terasy. „Ta není příliš využívaná, dojde k jejímu zastřešení a vybudování předstěny, která zamezí únikům tepla a zároveň zvětší vnitřní prostor bazénu,“ dodal náměstek.

V současné době je zpracovaná projektová dokumentace a zahájení prací se předpokládá v květnu 2018. Od 2. června příštího roku pak dojde k šestitýdenní odstávce bazénu, během níž dojde k hlavním pracím, s celkovým dokončením se počítá nejpozději do poloviny října.

Bazén v Jablonci pochází z roku 1986, poslední velkou rekonstrukcí prošel v roce 2001. Každoročně ale probíhá údržba i další opravy. Např. v roce 2014 to byla rekonstrukce odtokových žlábků po obvodu hlavního bazénu, výměna opláštění kolem schodiště toboganu nebo oprava technologické části bazénu.

Autoři | Foto Bazén Jablonec

Štítky Bazén Jablonec, rekosntrukce, bazén, střecha, oprava, Jablonec nad Nisou, Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecký bazén v červnu na šest týdnů zavře. Dostane novou střechu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.