Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Po deseti letech má KRNAP nového šéfa. Park povede Robin Böhnisch

Krkonošský národní park má nového ředitele. Po deseti letech končí dosavadní šéf Jan Hřebačka, kterého nahradil Robin Böhnisch. Vystudovaný učitel byl čtrnáct let poslancem, poslední čtyři roky působil jako předseda parlamentní komise pro životní prostředí.

„Velmi se těším na spolupráci se skvělým týmem Správy KRNAP, který Jan Hřebačka vybudoval. K práci mého předchůdce  mám velký respekt a doufám, že na ni plynule naváži,“ řekl nově jmenovaný ředitel Robin Böhnisch.  

Ten se chce v nadcházejícím období zaměřit na přípravu nové zonace národního parku a celou řadu dalších kroků. „Jejich úspěšnost bude záviset také na udržení výborných vztahů Správy a krkonošských obcí. Ochrana unikátního kusu severské přírody uprostřed Evropy je konec konců naším společným zájmem,“ dodal.

Nový ředitel uspěl ve výběrovém řízení, do kterého se přihlásilo devět uchazečů. „Věřím, že naváže na úspěšnou éru svého předchůdce a udrží nastavený kurz. Stejně jako u Jana Hřebačky také v případě Robina Böhnische spoléhám na jeho odborné, manažerské a v této funkci i tolik potřebné diplomatické schopnosti při komunikaci s nejrůznějšími zájmovými skupinami,“ podotkl na adresu nového ředitele Správy Krkonošského národního parku ministr Richard Brabec.

Robin Böhnisch je rodákem z krkonošských Mladých Buků, vystudovaným učitelem s doktorátem v oboru biologie s didaktikou na Pedagogické fakultě UK v Praze, mimojiné členem České botanické společnosti a Rady Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, 14 let působil jako poslanec Poslanecké sněmovny PČR. Poslední čtyři roky zastával funkci předsedy parlamentního výboru pro životní prostředí. 

Autoři | Foto MŽP

Štítky KRNAP, Krkonoše, Robin Böhnisch, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku, Evropa, Richard Brabec, Poslanecká sněmovna ČR, Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, Česká botanická společnost, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po deseti letech má KRNAP nového šéfa. Park povede Robin Böhnisch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.