Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Město dál bojuje proti šmejdům. Před Vánoci zveřejnilo spoty varující před podomními prodejci

Máte ve svém okolí seniory? Právě pro něj jsou určeny tři nové osvětové spoty, které varují před šmejdy. Nechalo je natočit město, které na jejich tvorbě spolupracovalo s Centrem zdravotní a sociální péče. Klipy vznikly podle scénáře dramaturga Divadla F. X. Šaldy Tomáše Syrovátky.

Prvním videoklipem projektu Liberec proti šmejdům je Telefon, který má seniory varovat před nevýhodnou nabídkou sim karty. V hlavních rolích účinkují Václav Helšus a Martin Stránský, členové činohry Divadla F. X. Šaldy v Liberci.

Druhý videoklipem je Zloděj. V hlavní roli šmejda opět exceluje Martin Stránský, zatímco podvedenou seniorku si zahrála klientka Centra zdravotní a sociální péče Liberec Krista Morávková. Sdělením tohoto videoklipu je varování před schopnostmi šmejdů vnutit se do bytu a ukrást seniorům schované úspory.

Třetí videoklip, který nese název Hrnce, je pak typickou ukázkou přesvědčovacích metod šmejdů, kteří dokáží seniorům vnutit i věci, které vůbec nepotřebují. Kromě Martina Stránského v roli šmejda se ve videoklipu Zloděj blýskla členka činohry Divadla F. X. Šaldy Jana Hejret Vojtková v roli reportérky a klienti Centra zdravotní a sociální péče Miroslav Palm, Eva Nechvílová, Eva Reinbergerová a Irena Jáčová.

Videoklipy vznikly v rámci projektu Liberec proti šmejdům. „Projekt Liberec proti šmejdům funguje tři roky a nebojím se říci, že se nám za tu dobu podařilo šmejdy z Liberce vymýtit. Stále platí, že letos se v našem městě neuskutečnila ani jedna jediná neohlášená či problematická předváděcí akce, což je jednoznačný úspěch. Rok 2017 tedy bude prvním rokem bez šmejdů a pevně věřím, že to tak bude i nadále. Šmejdi ale stále vymýšlejí nové taktiky, a proto si nesmíme myslet, že jsou pryč nadobro a naopak s nimi musíme držet krok. I to je důvodem, proč vznikly tyto videoklipy,“ řekl při úterní slavnostní premiéře v Kavárně Pošta náměstek primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr, který je autorem celé myšlenky.

Foto Jan Král

Štítky Liberec, šmejdi, ČOI, městská policie, Ivan Langr, podomní prodej, videoklip, natáčení, divadlo, Vánoce, Martin Stránský, projekt, Václav Helšus, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Město dál bojuje proti šmejdům. Před Vánoci zveřejnilo spoty varující před podomními prodejci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.