Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Koupili jste si na trzích svařák? Z každého hrnku šly peníze na brusle pro děti s mentálním postižením

Patnáct korun z každého hrnku svařáku zakoupeného na adventních trzích jde na nákup bruslí dětem ze Základní školy v Orlí ulici. Adventní trhy měly charitativní nádech vůbec poprvé, v podobném duchu ale nejspíš budou pokračovat i v dalších letech.

„Celkově jsme vybrali 11 085 korun,“ upřesnil primátor města Tibor Batthyány. „Šikovnost je pro tyto děti velmi důležitá. Často totiž míří do učňovských oborů, a tam se jim bude hodit,“ dodal.

Ředitelka školy byla z daru zaskočená. „Nejsme na žádné velké dary moc zvyklí. Nečekaný Ježíšek překvapil a potěšil,“ podotkla Dana Studničková.

Symbolický šek předal primátor ředitelce dnes při zakončení adventních trhů.

„Město podle ředitelky umožňuje škole pravidelně navštěvovat v hodinách praktické výuky zimní stadion. Ale brusle, která škola dosud měla, už byly spíše pro ostudu. „Většina našich dětí je přitom sportovně velmi nadaná a bruslení je pro ně velkým požitkem,“ konstatuje ředitelka.

Letošní adventní trh v Liberci začal 1. prosince a trvá do soboty 23. prosince. Vánoční zboží a dárky na něm nabízí téměř 40 prodejců. „Denně trh přilákal tisíce lidí. Zvykli se tu scházet a společně sdílet kouzlo blížících se Vánoc,“ sřekl organizátor trhů Michal Buzek.

Autoři | Foto Jan Král

Štítky Advent, Vánoce, trhy, charita, svařák, brusle, Tibor Batthyány, svařené víno, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupili jste si na trzích svařák? Z každého hrnku šly peníze na brusle pro děti s mentálním postižením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.