Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobrovolníci nadělili malým pacientům liberecké nemocnice ručně vyráběné hračky

Alespoň trochu zpříjemnit Vánoce dětem v liberecké nemocnici se podařilo dobrovolnickému sdružení Dobromysl, které malým pacientům předalo v uplynulém týdnu ručně pletené a háčkované hračky od sdružení Amelie. Věci se zrodily v rukách žen, které se během října až prosince zapojily do společného projektu s názvem “Tvoření pro děti“.

„V Amelii se pravidelně setkávaly ženy, které svým pletením, háčkováním a šitím sledovaly jediný cíl – potěšit svou tvorbou hospitalizované děti,“ říká Petra Kuntošová, koordinátorka Centra Amelie Liberec, které poskytuje psychosociální pomoc dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým v celém regionu.

V Amelii tak za čtvrt roku vyrostla smečka opic, několik berušek, chobotniček, ale i celé party medvídků, králíků či pletených panáčků. Při tvoření se nezapomnělo ani na nejmenší děti, pro které ženy vyrobily množství čepiček či malinkatých ponožek.

„Veliké poděkování patří všem, kteří se na tvoření podíleli. Jednou z tvořitelek je i maminka paní H., která i přes svůj úctyhodný věk 80 let, vytvořila celou krabici výrobků pro radost dětí“, dodává Kuntošová.

V uplynulém týdnu byly výrobky předány Dobromyslí na příslušná oddělení.

Vzhledem k zájmu tvořících padlo rozhodnutí v této aktivitě pokračovat i v příštím roce. Ti, kdo by se chtěli zapojit do projektu v příštím roce, mohou kontaktovat Kláru Hákovou na telefonním čísle 608 458 301.

Foto Krajská nemocnice Liberec

Štítky Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Dobromysl, Amelie, děti, dárky, Vánoce, hračka, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci nadělili malým pacientům liberecké nemocnice ručně vyráběné hračky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.