Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kam o prázdninách s dětmi? Vydejte se pátrat po ukradené zbroji rytíře Rolanda

Pokud už nevíte, jaký program při vánočních prázdninách vymyslet dětem, vydejte se do ulic Liberce. Proč? Někde se tu totiž skrývá zbroj libereckého rytíře Rolanda, kterou mu ukradli. Trasa měří asi čtyři kilometry a provede vás historickým centrem města. Hra se dá hrát také online na chytrých telefonech.

„Zdravím tě, ať jsi kdo jsi. Jmenuji se Roland a v rytířské zbroji střežím z věže radnice hrdé město Liberec. No, vlastně bych měl říct: střežil jsem, protože teď běhám po ulicích Liberce a hledám svou zbroj. Někdo využil toho, že jednou za čas musím zbroj vyleštit a natřít lněným olejem. Olej mi došel a než jsem se vrátil, zbroj byla pryč. Pomoz mi s hledáním a já se ti odměním. Nenech mne v tom, prosím, když nenajdu zbroj, oni mne vymění a dají na radnici třeba kohouta,“ takhle láká samotný rytíř Roland ke hře.

Trasa začíná i končí u radnice a je určena pro rodiny s menšími dětmi. Na zhruba čtyřkilometrové trase je připraveno sedm lehčích úkolů.

Hru si zájemci mohou zahrát on-line. Stačí na svém chytrém mobilním telefonu navštívit web www.libereckyrytir.cz a tam se přihlásit. Ten, kdo si chce ve volném čase od techniky odpočinout, může využít hrací karty, které jsou k dostání v Městském informačním centru v Liberci.

Po vyplnění tajenky pak hráč musí opět zajít do informačního centra a říct řešení. Pokud bude odpověď správná, obdrží hráč malou odměnu.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky radnice, Liberec, Roland, hra, rodiny, rytíř, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o prázdninách s dětmi? Vydejte se pátrat po ukradené zbroji rytíře Rolanda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.