Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zvířata v ZOO oslavila Štědrý den. A Silvestr prosí bez petard a rachejtlí

Období konce roku je důležité i pro obyvatele liberecké zoologické zahrady. Ale zatímco na Vánoce si užívají klidu a také dobrot, co jim nanosili návštěvníci, Silvestr je pro ně noční můrou a velkým stresem. Zahrada se proto připojuje k myšlence Silvestru bez petard a rachejtlí.

Zahrada byla letos opět otevřena i na Štědrý den. A bylo hodně plno, přišlo se podívat neuvěřitelných 7233 lidí. Ti nemuseli platit vstupné, které bylo dobrovolné, přesto se vybralo 130 tisíc korun a také spousta dobrot.

„V prostorách pokladen pro ně návštěvníci zanechali více než 400 kilogramů ovoce a zeleniny, ořechů a sušených plodů, za což jim mnohokrát děkujeme,“ řekla mluvčí zahrady Barbara Tesařová.

Nyní už se ale blíží Silvestr, což je pro zvířata naopak nejhorší den v roce. „Sami se každoročně na vlastní oči přesvědčujeme, jakou noční můrou a stresovou zátěží jsou pro zvířata v zoo, v centru ARCHA i pro volně žijící zvěř hlasité oslavy příchodu nového roku,“ popsala Tesařová.

Podle ní zábavní pyrotechnika pro mnohá zvířata znamená strach, úzkost a zděšení. Některá se mohou během silvestrovských oslav zaběhnout, zranit nebo dokonce zahynout.

„Příkladem může být jedinec orla mořského, který v minulých letech v důsledku stresu z petard narazil do pletiva voliéry a vážně se poranil,“ doplnila Tesařová, která za zahradu všem, kteří nepoužívají pyrotechniku, děkuje.

Autoři | Foto

Štítky ZOO Liberec, Vánoce, Štědrý den, silvestr, ohňostroj, petardy, zábavní pyrotechnika, zoologická zahrada, Noemova archa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvířata v ZOO oslavila Štědrý den. A Silvestr prosí bez petard a rachejtlí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.