Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zimní střediska jsou přeplněna lyžaři. Policisté varují před stáním mimo vyhrazená místa

Uzavřená silnice na Smědavu, parkoviště na Bedřichově a Maliníku bez jediného volného místečka. Tak vypadá poslední víkend roku v zimních střediscích. Na horách jsou tisíce lyžařů a velká část se tam vydala auty. Parkoviště už ale více aut nepojmou. Policie přitom varuje, aby lidé neparkovali mimo vyhrazená parkoviště a raději se do hor vydali veřejnou dopravou.

„Komunikace na Smědavu je uzavřena pro veškerý provoz. Důvodem je naprosté přeplnění parkoviště a zablokovaná přístupová silnice parkujícími vozidly.“ Takový vzkaz se objevil v sobotu dopoledne na facebookovém profilu Hejnic.

A podobné je to i jinde. Bedřichov? Plno. Maliník? Plno. Lidé vzali před koncem roku hory útokem.

Policisté přitom varují před stáním mimo vyhrazená místa, a to především na Ještědu. „Apelujeme na řidiče, pokud chtějí na Silvestra či Nový rok navštívit Ještěd, aby své vozy parkovali na parkovací plochy k tomu vyhrazené, tedy na Výpřeži, parkovišti Ještědka, případně nechali svá auta na parkovišti na konečné stanici tramvaje v Horním Hanychově,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Policisté budou na způsob parkování dohlížet. „Případná porušení zákazu budou s řidiči řešit přímo na místě,“ dodala Suchánková.

Autoři | Foto webkamera Bedřichov

Štítky Bedřichov, Smědava, Ještěd, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní střediska jsou přeplněna lyžaři. Policisté varují před stáním mimo vyhrazená místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.