Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Co jste četli v roce 2017? Zaujal požár Severochemy i případ psa Bárta

Právě končící rok 2017 přinesl řadu událostí, o kterých jste na Liberecké Dbně četli a diskutovali. Tou vůbec nejčtenější byl požár Severochemy, ale dojímali jste se u příběhu psa Bárta a pomáhali jste policii u řady pátrání, která i díky vám měla dobrý konec. Za celou mou redakci jen doufám, že rok 2018 přinese více těch veselejších příběhů. Šťastný rok 2018!

Leden – pátrání, ledová stěna i lhostejnost na Fügnerce

Liberečtí policisté v lednu pátrali po patnáctileté Pavlíně, která se tři dny nevrátila domů. Pátrání bylo nakonec úspěšné a dívka byla v pořádku. Téměř v centu Liberce začala díky mrazivému počasí fungovat ledová stěna. Ta vznikla v bývalém lomu. Velkou diskusi také způsobil článek o bezvládně ležící ženě na terminálu Fügnerova, které dlouhou dobu nikdo nepomohl.

Únor – Mrtvý novorozenec v kontejneru a přepadení samoobsluhy

Druhý měsíc roku přinesl dva velmi smutné případy. V kontejneru nalezl jeden z obyvatel ulice Na Bídě mrtvého novorozence. Poté se rozjelo velké pátrání, výsledek ale případ dosud nemá. Informovali jsme také o pátrání po Milanu S., který se nevrátil z večírku. Jeho tělo bylo nalezeno po několika dnech v centru města. Velký zájem vzbudil i článek o ženě, která přepadla večerku v Hanychovské ulici.

Březen – Mrtvola v bývalém lomu, malý hrdina Vojta

V březnu jste nejvíce četli o tragédii, které se odehrála v bývalém lomu v Harcově, kam se zřítil mladý muž. Naše čtenáře také zaujal malý hrdina Vojta, který při požáru zachránil své prarodiče.

Duben – Rumunští podvodníci, nový autobusák a podzemní domky v Mníšku

Liberečáky čas od času obtěžují rumunští podvodníci. Nám se je v dubnu podařilo najít, vyfotit a mluvit s nimi. Radnice představila projekt nového autobusového nádraží, které by mělo vyrůst nedaleko toho stávajícího. A na okraji Mníšku v dubnu finišovala výstavba unikátních podzemních domů.

Květen – Severochema a propuštěný Kajínek

Květnu vládl požár Severochemy. Černý dým byl tehdy vidět snad z každého místa v Liberci, lidé se báli toho, že hoří nebezpečné látky. Veřejným míněním v květnu hýbal případ omilostnění Jiřího Kajínka. Novináři u bran rýnovické věznice čekali týden, až poté ho prezident Zeman pustil na svobodu.

Červen – Obviněný plavčík a proudy vody v Rochlici

Po devíti měsících od tragédie v bazénu policie obvinila plavčíka z usmrcení z nedbalosti. Dále vás zaujalo prasklé vodovodní potrubí, kdy voda zaplavila Rochlice.

Červenec – Zachráněný Bárt a nehoda v Jeřmanicích

Případ teriéra Bárta, který společně s liškou uvízl v její noře, sledovalo celé Česko. Psa se po patnácti dnech podařilo zachránit a happy end byl na světě. K tragické nehodě došlo v Jeřmanicích, kde nad ránem vyhasl život mladíka.

Srpen – zablokovaný průtah městem a odložená štěňata

Prázdniny byly velkou zkouškou pro řidiče. Liberec byl plný uzavírek. A když došlo na průtahu městem k nehodě dvou kamionů a auta, doprava ve městě zkolabovala. U Nového Města zase někdo odložil čerstvě narozená štěňata. Našla je rodina při houbaření.

Září – Andrej Babiš na Slovanu a ukradený bagr

Fanoušky fotbalového Slovanu v září nadzvedla návštěva Andreje Babiše, který zde navštívil svého lídra Jiřího Bláhu. Spíš úsměv pak čtenářům vyloudil mladík, který při cestě z klubu ukradl bagr a vydal se s ním k domovu.

Říjen – Vichřice a modelka oblečená do nanovláken

Velký zájem čtenářů vzbudila vichřice, která se přehnala přes celé Česko. I v Liberci lámala stromy a brala střechy. Bez elektřiny byly tisíce lidí. Trochu veselejší téma přinesl článek o akci na univerzitě, kde modelku oblékli do nanovláken.

Listopad – Střelba na Husovce a zavřená výrobna kebabu

Listopad byl bohatý na události, všechno ale předčila střelba na Husovce. Zdrogovaná žena tam vzbudila rozruch, policisté nakonec museli zastřelit jejího psa. Četli jste také o zavřené výrobně kebabu, která zásobuje prakticky všechny bistra v okolí.

Prosinec – Drifter ve Vesci a pobodaní bratři

Poslední měsíc roku ještě máme v živé paměti. Co jste nejvíc četli? Nejvíce vás zaujal řidič, který autem poničil běžkařské stopy ve Vesci. A jen pár dní starý je případ pobodání dvou mužů v Rochlici. 

Autoři

Štítky Liberec, Drbna, události, Severochema, požár, pes, Andrej Babiš, Jiří Kajínek, Liberec VI-Rochlice, Česko, Miloš Zeman, Jiří Bláha, Mníšek nad Hnilcom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co jste četli v roce 2017? Zaujal požár Severochemy i případ psa Bárta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.