Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve městě jaro, na horách se lyžuje. Vlekaři jsou i přes oblevu spokojeni

Provozovatelé zimních středisek v Libereckém kraji jsou zatím s letošní zimní sezonou spokojeni. V závěru roku vyrazily na sjezdovky a do běžeckých stop tisíce lidí, zjistila ČTK. V Libereckém kraji jsou v provozu všechna střediska. V Jizerských horách a západních Krkonoších je upraveno více než 72 kilometrů sjezdových tratí a desítky kilometrů běžeckých stop.

Zatímco na Silvestra zely areály kvůli dešti prázdnotou, dnes byla návštěvnost dobrá. Do Sportovního areálu Ještěd zamířilo od pátku bezmála 5000 lyžařů, z toho téměř polovina v pátek, pak návštěvnost klesala.

„Navzdory oblevě je to takový standardní start sezony není to nic výjimečně skvělého, ale je to určitě lepší než v jiných letech, takže jsme v podstatě spokojeni,“ řekla za provozovatele Renata Balašová.

Vzhledem ke končícím prázdninám zastavili dnes v areálu lanovku Skalka, která sloužila jako přibližovací z centrálního parkoviště. Sjezdovky Liberecká, Pod Lany, F10 a Bucharka zůstávají podle ní v provozu.

Rušný závěr roku zažily lyžařské areály společnosti SKI Bižu v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách. Zatímco na Silvestra byla kvůli dešti zejména dopoledne návštěvnost ve střediscích velmi slabá, dnes bylo na svazích rušno. „Hlavně na Severáku a Špičáku jsme spokojeni," řekl ředitel SKI Bižu Pavel Bažant.

V příštích dnech podle něj bude omezený provoz v Bedřichově, Severák a Špičák pojedou jako dosud. „Jinak jsme ale s Vánoci spokojení a teď jen budeme čekat na ochlazení. V posledních letech jsme o Vánocích nejeli všechno, letos se nám to povedlo," dodal Bažant.

Také v krkonošském Sportovním areálu Harrachov jsou se závěrem roku spokojeni. „Ve čtvrtek, pátek a v sobotu byl areál nabitý k prasknutí, na Silvestra pršelo, takže to bylo slabší. Dneska se to ráno rozjíždělo pomalu, ale odpoledne se areál zaplnil docela slušně," řekl vedoucí provozu lanovky Martin Nedvěd.

V Harrachově je v provozu celý areál, k dispozici je přes sedm kilometrů upravených sjezdovek. Na svazích tam leží až 60 centimetrů sněhu.

Autoři

Štítky Lyžování, Ještěd, Harrachov, Bedřichov, Liberecký kraj, sjezdovka, Jizerské hory, silvestr, Krkonoše, Severák, Tanvaldský Špičák, Sportovní areál Ještěd a.s., Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve městě jaro, na horách se lyžuje. Vlekaři jsou i přes oblevu spokojeni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.