Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drbna opět pomůže lidem bez domova. Podáte pomocnou ruku i vy?

Je to na den rok, co jsme vás, čtenáře Liberecké Drbny vyzvali k tomu, abyste společně s námi pomohli lidem na ulici. V ten moment, jsme ještě nevěděli, jakou odezvu výzva bude mít. Více než stovka Drbňáků obdarovala dvě desítky lidí bez domova teplým oblečením, dekami nebo spacími pytli. Liberecká Drbna se proto i v letošním roce rozhodla výzvu zopakovat.

Pokud i vy chcete pomoci lidem, kteří přečkávají zimu na ulici, není nic jednoduššího než kontaktovat naší redakci e-mailem na sefredaktor@libereckadrbna.cz. Pokud vám doma leží teplá bunda, spací pytel nebo třeba deka, která není špinavá a dokáže ještě posloužit, neváhejte nás kontaktovat. Lidé bez domova ocení také zimní boty i suché ponožky. Všechny věci od vás rádi převezmeme v naší redakci ve Slavíčkově ulici a poté přerozdělíme lidem na ulici.

O tom, že vaše pomoc má smysl, není pochyb. Jen v loňském roce jsme mezi lidi bez domova rozvezli více než deset pytlů textilu, bot a spacích pytlů mezi více než dvě desítky lidí bez domova. Společně se nám podařilo do běžného života vrátit například paní Věru, která přišla o práci a těsně před důchodem skončila na ulici, konkrétně ve vybydleném domě na Perštýně. Díky redakci pomoci čtenářů má nyní práci i střechu nad hlavou.

Právě s lidmi na okraji společnosti se každý z nás setkává denně a jen málo kdo z nás zná jejich životní příběhy. O tom, jak jednoduché je dostat se ze dne na den na ulici, vám v sérii článků povyprávěli samotní lidé bez domova. Další příběhy zveřejníme v brzké době.

PSALI JSME:
FOTO: Tuhé mrazy sevřely Liberecko, Drbna lidem bez domova rozvezla první várku oblečení od čtenářů
FOTO: Další oblečení od vás posloužilo dobré věci. Drbna tentokrát vyrazila mezi lidi bez domova i s teplou polévkou

Foto Pavel Koudelka

Štítky Liberec, lidé bez domova, bezdomovec, pomoc, sbírka, oblečení, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbna opět pomůže lidem bez domova. Podáte pomocnou ruku i vy?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.