Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci lépe uvidí, co se děje ve městě. Operační středisko má nové vybavení

Operační středisko liberecké městské policie prošlo modernizací, především zobrazovací plocha kamerového systému, která dostala nové velkoplošné monitory. Ve městě pak mají strážníci rozmístěny více než čtyři desítky kamer.

Zobrazovací plochu tak nově tvoří osm velkoplošných 46 palců velkých monitorů. „Nová telestěna umožňuje promítat všechny informace v jednotném zobrazovacím poli. Nabízí řadu dalších variabilních nastavení jako např. měnit rozmístění podle požadavků operátorů,“ řekla mluvčí města Jana Kodymová.

Operátoři městské policie mají na starost přes čtyřicet kamer. „Vybavení operačního střediska bylo starší deseti let a překračovalo předpokládanou životnost a udržitelnost. Jsem rád, že se městská policie drží moderního trendu a jde vstříc inovativním zobrazovacím technologiím,“ uvedl liberecký primátor Tibor Batthyány.

Loni ve městě přibyly čtyři kamery. „Úspěch si během prvních dní své existence připsala kamera v ulici Masarykova. Díky ní strážníci zadrželi a předali Policii ČR trojici vandalů, kteří ničili vybavení zastávky MHD,“ připomněla mluvčí.

Další dvě kamery jsou také na Fügnerce. Jde o celootočné kamery umístěné tak, aby přímo dohlížely na samotný terminál z obou stran a přilehlé okolí. Poslední kamera střeží prostor sportovního areálu Vesec.

Autoři | Foto MML

Štítky Městská policie, Liberec, kamery, videokamera, obecní policie, Tibor Batthyány, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci lépe uvidí, co se děje ve městě. Operační středisko má nové vybavení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.