Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Z bývalého koupaliště ve Frýdlantu vznikl bikrosový areál

Na bývalém koupališti ve Frýdlantu na Liberecku vyrostl bikrosový areál, který rozšíří nabídku volnočasových aktivit ve městě. Radnice k jeho vybudování využila zeminu z výkopů při rekonstrukci frýdlantských komunikací. Za její uložení na skládkách by město muselo jinak zaplatit. Na výstavbu sociálního zázemí, workoutového a dětského hřiště získala radnice navíc dotaci z ministerstva pro místní rozvoj.

Podobný areál určený především starším dětem a mládeži ve městě zatím chyběl. Nejvhodnějším místem pro vybudování sportoviště se ukázalo být právě bývalé koupaliště ve Strmé ulici.

„Areál byl nevyužívaný a koupaliště už v něm být nemohlo. Díky dráhám pro kolo bylo ale možné místo znovu oživit. Navíc leží v bezprostřední blízkosti skateparku a mohlo tak doplnit jeho nabídku," řekl starosta města Dan Ramzer.

Zázemí už je hotové, dokončují se bikrosové dráhy. „Červená bude pro šikovnější bikery, modrá pro děti," uvedl Ramzer.

Projekt současně rozšířil nabídku doprovodné infrastruktury a služeb cestovního ruchu ve Frýdlantu. „Areál volnočasových aktivit Strmá Frýdlant má sloužit turistům, návštěvníkům i místním obyvatelům jako bezpečná zóna pro volnočasové aktivity. Věřím, že si ji oblíbí rodiny s dětmi a mladí lidé, ale i senioři a zdravotně handicapované osoby. Na všechny je v areálu pamatováno, ať už workoutovým hřištěm pro cvičení s vlastní vahou těla, tratěmi pro dětské i starší vyznavače terénní cyklistiky, nebo sportovními a herními prvky," doplnil starosta.

Areál podle něj zajistil také sociální zázemí pro sportovce. „V okolí Strmé ulice, ve které je i skatepark a vedou tudy cyklistické a pěší trasy, dosud sociální zázemí chybělo. Jsme rádi, že se to díky tomuto projektu změnilo a že zde vyrostlo nejen sociální, ale i technické zázemí," doplnila vedoucí investičního oddělení města Zdena Ubiasová.

Vybudování nového areálu ve Strmé ulici stálo radnici zhruba čtyři miliony korun. Sportoviště začne dětem a dospělým sloužit v květnu.

Autoři

Štítky bikros, Frýdlant, koupaliště, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Liberecký kraj, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z bývalého koupaliště ve Frýdlantu vznikl bikrosový areál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.