Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rekonstrukce školky Beruška začne nejspíš až v únoru

Kompletní rekonstrukce mateřské školy Beruška v Liberci - Ruprechticích začne nejspíš až ve druhé polovině února. Podle původního harmonogramu už měla být v tuto chvíli takřka hotová. Nový předpokládaný termín ukončení rekonstrukce je letošní červenec.

Důvodem zpoždění podle náměstka primátora Jana Korytáře (Změna) je, že se musela přepracovat projektová dokumentace, aby odpovídala pravidlům evropské výzvy. "Poté se termín posouval i z důvodu administrace zadávacího řízení na stavební práce," uvedl Korytář. Firmu, která bude rekonstrukci dělat, by měli radní města vybrat příští týden. Pokud nenastanou komplikace, stavební práce začnou o měsíc později.

Jedna z největších školek v Liberci s kapacitou 120 míst je už asi půl roku prázdná. Děti docházejí do náhradních prostor, rozdělené jsou do tří míst. Nejvíce dětí je v prvorepublikové vile ve Věkově ulici, kde v minulosti školka byla. Vila je od MŠ Beruška vzdálená asi tři čtvrtě kilometru. "Zvládáme to, ale těšíme se, až se budeme moci vrátit," řekla ředitelka školy Ladislava Sehnoutková. Toho, že by se rekonstrukci nepodařilo dokončit do začátku příštího školního roku, se neobává. "Pevně věřím, že se to podaří a v září budeme fungovat v nové mateřské škole," dodala.

MŠ Beruška kompletní opravu už nutně potřebuje. Jde o školku, kde město v posledních letech nejčastěji řešilo havárie. Stavbaři upraví vnitřní dispozice školky tak, aby místnosti pro děti byly větší. Zároveň propojí jednotlivé pavilony chodbami a opraví kuchyň. Díky úpravám bude moci školka přijmout až o 30 dětí více. Bude to možné zejména díky vytvoření nového oddělení pro děti od dvou do tří let věku s kapacitou 16 až 25 míst.

Rekonstrukce školky musí do léta skončit i proto, že město potřebuje prvorepublikovou vilu pro jiné účely. S pomocí evropské dotace ji chce přestavět na azylový dům pro ženy a rodiny s dětmi. Takové zařízení na území stotisícového města není. "V dubnu příštího roku už musíme začít s poskytováním této služby," uvedl náměstek primátora pro školství a sociální oblast Ivan Langr (býv. Změna pro Liberec). Náklady na přestavbu dvoupatrové prvorepublikové vily se odhadují na 13,3 milionu korun.

Autoři

Štítky Liberec, mateřská školka, školka, rekonstrukce, Beruška, Jan Korytář, Ruprechtice, vila, MŠ BERUŠKA, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce školky Beruška začne nejspíš až v únoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.