Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasičská zbrojnice ve Zdislavě se změnila k nepoznání. Nákladná rekonstrukce je u konce

Hasiči ze Zdislavy mají novou hasičskou zbrojnici. Jejich zastaralé zázemí se dočkalo nákladné rekonstrukce, která přišla na téměř pět milionů korun. Hasičský záchranný sbor na rekonstrukci přispěl částkou 1,5 milionu korun, dotace od Libereckého kraje je něco málo přes milion korun. Zbytek zaplatilo vedení městyse.

Slavnostní otevření zbrojnice je naplánováno na příští pondělí. „Revitalizací hasičské zbrojnice získala místní jednotka požární ochrany odpovídající zázemí pro svoji činnost. Vybudovali jsme jedno stání pro velkou hasičskou cisternu a menší stání pro dopravní automobil. Hasiči mají nové šatny včetně sociálního zázemí a v prvním patře vznikla dokonce školící místnost pro třicet lidí. Pro naše hasiče je to velká událost,“ popisuje Zbyněk Fetr, starosta Zdislavy a současně velitel výjezdové jednotky.

Slavnostního otevření se kromě hasičů a občanů zúčastní rovněž hejtman Libereckého kraje Martin Půta, zástupci Hasičského záchranného sboru ČR, projektant a zhotovitel stavby a v neposlední řadě také starostové okolních měst a obcí.

Štítky Zdislava, hasiči, zbrojnice, Zbyněk Fetr, rekonstrukce, hasičská zbrojnice, Hasičský záchranný sbor, Liberecký kraj, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičská zbrojnice ve Zdislavě se změnila k nepoznání. Nákladná rekonstrukce je u konce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.