Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Předškoláci se naučí znát tísňová čísla. Pomocí písniček a omalovánek

Přiznejte se, jak rychle si vybavíte tísňové linky na hasiče, policii a záchranáře? A jste na hovor připraveni? V liberecké školce Beruška vymysleli, že tyhle znalosti by se měly děti učit co nejdříve. A tak ve spolupráci s policií vznikl projekt, kdy se děti dozví o tom, jak tísňové linky fungují a také jak se na ně volá.

„Děti se často bojí tato čísla vyťukat, protože si myslí, že to přísluší jen mamince a tatínkovi. Učíme je, aby si věřili, protože už v tomto věku to dokáží. Stačí jim dát důvěru a pak mohou zachránit někomu život,“ řekla ředitelka školky Beruška Ladislava Sehnoutková.

Výuka probíhá hrou, děti si zpívají písničky anebo vybarvují omalovánky.

Policisté také na besedách ve školkách dětem vysvětlují, kdy se může na tísňovou linku volat. „Říkáme jim, co se může stát a co tím mohou způsobit,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Projektu Žádné dítě nezaváhá, správné číslo zavolá se účastní předškoláci, tedy děti, které jsou ve školce posledním rokem. Postupně se z jedné školky rozšíří do školek po celém kraji a projekt je připravený tak, že si ho mohou vzít i jiné kraje.

Autoři | Foto

Štítky policie, školka, předškoláci, projekt, tísňové volání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předškoláci se naučí znát tísňová čísla. Pomocí písniček a omalovánek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.