Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město nechá opravit zničené lesní cesty v Lidových sadech

Také rádi vyrazíte na procházku do Lidových sadů? Pokud ano, určitě jste si museli všimnout, že se lesní areál dlouhodobě potýká se špatným stavem lesních komunikací. Tyto cesty slouží jak k obhospodařování lesů, tak i k rekreaci. Cesty jsou v současné době ve špatném stavu, kdy nejsou sjízdné ani pro lesní techniku. Město proto investuje do jejich opravy.

Rekonstrukce a vybudování cest v městských lesích bude rozděleno do dvou etap. Celkem by mohly být s využitím dotační podpory rekonstruovány více než tři kilometry lesních cest a vybudována jedna nová cesta v délce 600 metrů. „Povrch nových cest bude jako dosud žulový perk, Liberečané se tedy nemusejí obávat, že by zde vznikly asfaltové cesty,“ shrnul náměstek primátora Jan Korytář (Změna pro Liberec).

Liberec chce na rekonstrukci získat dotaci ze Státního zemědělského intervenčního fondu. „Projekt je součástí úsilí o komplexní zlepšení stavu celého území Lidových sadů,“ uzavřel Korytář.

Foto Městské lesy Liberec

Štítky Liberec, Lidové sady, rekonstrukce, cesta, Městské ledy Liberec, sad, Jan Korytář, Státní zemědělský intervenční fond

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nechá opravit zničené lesní cesty v Lidových sadech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.