Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukce školky Beruška začne v únoru. Vyjde na více než třicet milionů

Nákladná rekonstrukce čeká sídlištní mateřskou školu Beruška u Hokejky. Notně zchátralý objekt už je prázdný a děti přestěhovány do jiných budov. Město nyní vybralo firmu, která rekonstrukci provede. Ta vyjde na více než 33 milionů korun a město na opravu získalo dotaci.

Do výběrového řízení se přihlásili čtyři zájemci, nakonec vyhrála firma Astra Mont s nabídkou 33 777 700 Kč bez DPH. Podle města byla nejvýhodnější.

Přestavba začne už během února a potrvá zhruba půl roku. „Je to jeden z desítek projektů v rámci IPRÚ, které se daří postupně rozbíhat a měl by být dokončen již v letošním roce,“ uvedl náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Školka po modernizaci navýší kapacitu o 21 dětí a bude také připravena na šestnáct dvouletých. „S ohledem na vyšší kapacitu jednotlivých oddělení dojde v rámci rekonstrukce ke zvětšení ploch všech pobytových místností pro děti. Součástí projektu bude také vybudování krytých přechodů mezi jednotlivými budovami, renovace kuchyně, zajištění bezbariérovosti a pořízení vnitřního vybavení MŠ,“ řekla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Děti z Berušky se přestěhovaly do náhradní budovy ve věkově ulici. Tady jsou ve vile, kde dříve také školka byla. „Je to rozdíl. Byli jsme v pavilonové školce a ve vile jsme tak trochu natěsnaní, ale je nám tam dobře. Do nové školky už se moc těšíme,“ řekla ředitelka školky Ladislava Sehnoutková.

Celkové náklady se vyšplhají na 45 milionů korun, projekt je spolufinancovaný z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) - Infrastruktura pro předškolní vzdělávání. Dotace z IROP pokryje 85% uznatelných nákladů projektu. Dalších 5% uznatelných nákladů bude hrazeno ze státního rozpočtu a zbytek zaplatí město ze svého rozpočtu.

Autoři | Foto MŠ Beruška

Štítky MŠ Beruška, Liberec, rekonstrukce, Astra Mont, projekt, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce školky Beruška začne v únoru. Vyjde na více než třicet milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.