Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bojujeme s Kačenkou podruhé. Šipkařského turnaje se zúčastnilo 50 jednotlivců a 22 dvojic

Podruhé se 30. prosinec zapsal do šipkařských dějin a výsledků. V restauraci u Martina se totiž i letos konal charitativní turnaj pro Kateřinu Bémovou, která před čtyřmi lety utrpěla vážný úraz při autonehodě a její léčba je dosti nákladná. Proto se oddíl šipkařů z týmu Black Panthers Liberec rozhodl pořádat pravidelný turnaj, z kterého veškerý výtěžek putuje přímo na transparentní účet, který byl pro Kačku zřízen. A vybralo se 22 045 korun.

Ještě před hozením první šipky se hráči přesunuli do jedné části k plátnu, kde pořadatel turnaje nechal všechny shlédnout prezentaci fotek z doby před nehodou a po nehodě. „Cílem bylo všem ukázat jak křehká je hranice mezi životem a smrtí a zdravím a nemocí. Během prezentace se na mnoha tvářích objevily slzy, což jenom umocnilo význam turnaje," řekl pořadatel turnaje Lubor Kozák.

A pak už se šlo na věc, startovní listina nakonec zaznamenala 22 dvojic. Až v posledním kole se rozhodlo o vítězství dvojice Šlambor Zdeněk-Kozák Lubor st., kteří získali 4,5 bodu z 5ti možných. Druhé místo pak patřilo dvojici Malý Petr – Mrázek Michal a třetí příčka patřila dvojici Hančar – Horák.

„Velice sledovaná utkání byla na terčích vždy, kdy se vyhlásilo jméno Mária Sándorová, neboť zahrát si proti Miss Slovenska z roku 2004 se nepoštěstí každému a bylo se opravdu na co dívat a to nejen po šipakřské stránce," dodal se smíchem pořadatel.

Po sedmnácté hodině dorazila za účastníky také sama Kačenka, která stejně jako v roce loňském neodmítla pozvání a šipkaři ji přivítali bouřlivým potleskem. 

Také sama Kačenka si zahrála šipky a během jejího hraní proběhla tombola a dražba obálek s tajemným obsahem.

Poté se zahájil turnaj jednotlivců a startovní listina o 50 hráčích se zahájením kolem 21:30 dávala jasný signálu k tomu, že se jen tak spát nepůjde.

Vítězství z turnaje hřeje domácího hráče Zdeňka Šlambora, který potvrdil skvělou formu.

„Absolutní vítěz je však úplně někdo jiný. Největších a nejlepších výsledků totiž dosáhla Kateřina Bémová, která se tak zaslouženě stala oficiální vítězkou turnaje a to nejen na papíře, ale zcela určitě i v mnoha přítomnných srdcích," řekl Kozák.

Velké poděkování patří nejen všem partnerům akce a restauraci u Martina, ale i těm, kteří se správně rozhodli přijít a zahrát si turnaj, z kterého si nikdo neodnesl žádnou cenu ani finanční prémii, kromě cen z losovačky.

„Bylo velice příjemné vidět, že jsou mezi námi stále ti, kteří umějí pomáhat a darovat a nepotřebují jen jezdit na turnaje z kterých něco kápne pro ně samotné. I přes menší účast než jsme očekával, jsme velice spokojen a už se těším na další ročník tohoto turnaje, který se bude konat v sobotu 29.12.2018. Velké poděkování musím udělit fotografovi Karlovi Kunovi a za video patří poděkování pro Marka Hrabovského. Jejich profesionální práce nám pomohla získat skvělých 410 fotek a mnoho minut videa," uzavřel pořadatel.

Autoři | Foto Lubor Kozák

Štítky Bojujeme s Kačenkou, Kateřina Bémová, turnaj, šipky, Liberec, Mária Sándor, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bojujeme s Kačenkou podruhé. Šipkařského turnaje se zúčastnilo 50 jednotlivců a 22 dvojic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.