Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Harrachov upravuje sto kilometrů běžkařských stop. Na úpravu lze nově přispět

V Harrachově se během letošní zimy poprvé zařadili mezi místa, kde mohou běžkaři přispět na úpravu stop. Město přitom upravuje asi 108 kilometrů tratí a úprava není vůbec levná, hodina práce rolby stojí tři tisíce korun. Lyžaři si tak mohou koupit samolepky v různých hodnotách.

„Příznivců běžkování rok od roku přibývá a bohužel také přibývá případů, kdy jsou upravené tratě poškozeny neukázněnými chodci, vyznavači sáňkování nebo jezdců na Fat Bike,“ popisuje Lenka Skrbková z Harrachova důvody, proč je údržba tratí stále náročnější.

Přitom jen hodina provozu rolby vyjde na zhruba tři tisíce korun a každoroční úprava tratí pak na minimálně tři sta tisíc, ale právě kvůli neukázněným lidem se náklady šplhají i výrazně výše.

Stopy ničí i neukáznění majitelé skútrů, radnice tak chtěla stopy označit cedulemi, se zákazem vstupu do stop bez lyží, ale KRNAP byl proti.

A tak se Harrachov inspiroval na dalších místech, které už samolepky mají. Lidé mohou přispět od 50 korun do pěti tisíc. „Samolepka se prodává bez provize, to znamená, že celá částka putuje na údržbu tratí,“ dodala Skrbková.

Samolepky se zatím prodávají na 14 místech například v bufetu na Ručičkách nebo na Vosecké boudě. Bude jich dál přibývat.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky běžky, Harrachov, samolepky, Vosecká bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Harrachov upravuje sto kilometrů běžkařských stop. Na úpravu lze nově přispět  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.