Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Do centra Liberce se vrací řetězec McDonald´s. Nová pobočka se otevře v OC Forum

Do centra Liberce se vrací řetězec rychlého občerstvení McDonald´s. Společnost má v tento moment dvě pobočky na okrajích Liberce, nová provozovna se od půlky letošního roku otevře v obchodním centru Forum. Informaci redakci potvrdil majitel franšízy Radek Janalík. Ten v tento moment provozuje restauraci McDonald´s u obchodního centra Nisa a Géčka.

„Můžu oficiálně potvrdit, že otevřeme novou pobočku McDonald´s v OC Forum někdy v průběhu letošního června,“ potvrdil Janalík.

V centru Liberce nenajdete restauraci amerického řetězce už pět let. V polovině roku 2013 se uzavřela restaurace McDonal´s na náměstí Dr. E. Beneše, která patřila mezi první pobočky na severu Čech. Restaurace a ani lokalita v té době neodpovídala současným standardům a strategii společnosti. V té době začala výstavba nové provozovny u libereckého Géčka.

Síť restaurací McDonald’s je největší provozovatel restaurací rychlého občerstvení v ČR. První restauraci v České republice otevřela společnost McDonald’s 20. března 1992 v Praze ve Vodičkově ulici. Prvním vedoucím tohoto McDonald’s byl Karel Suk, kterému náleží ještě jeden primát – dostal první franchisovou restauraci. Současným ředitelem McDonaldu v ČR je Tomasz Rogacz.

Pod touto značkou v tuzemsku bylo v lednu 2015 provozováno 95 restaurací ve velkých městech, u dálnic a v obchodních centrech. V Česku je 76 procent restaurací provozováno franšízanty. Zhruba třetina všech restaurací je v Praze.

Foto Syner

Štítky Liberec, McDonald's, Radek Janalík, franšíza, restaurace, fast-food, OC Nisa, obchodní centrum, Česko, G.cz, Lužická Nisa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do centra Liberce se vrací řetězec McDonald´s. Nová pobočka se otevře v OC Forum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.