Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vyhlášené řemeslnické trhy letos v květnu v Turnově nebudou

Staročeské řemeslnické trhy v Turnově, které patří k největším akcím svého druhu v zemi, letos nebudou. Důvodem jsou pokračující práce na výstavbě horolezecké expozice v muzeu. Těžká technika jezdí i po nedalekém parku, kde se trhy obvykle konají.

„Nechceme, aby řemeslnické trhy ztratily v očích veřejnosti i v očích řemeslníků dobré jméno, kredit a uznání, které si za uplynulé ročníky vybudovaly," uvedla předsedkyně Spolku přátel Muzea Českého ráje v Turnově Marcela Beranová.

Trhy se letos na konci května měly konat už popětadvacáté. Pro řemeslníky jsou prestižní záležitostí, není snadné se na ně dostat. Z tisícovky zájemců vybírají organizátoři zhruba 150 řemeslníků. Rozhodování o zrušení trhů nebylo podle Beranové jednoduché. „Za stávajících podmínek se ale tato významná akce v zavedeném formátu nedá uskutečnit. Stav komunikací v parku je z důvodu využívání těžkou technikou poničen natolik, že nejsme schopni zajistit hladký a bezbariérový průběh akce a zajistit odpovídající zázemí jak pro řemeslníky, tak pro návštěvníky," uvedla.

Kvůli stavbě by nebylo možné využít ani prostranství u muzea, kde bývá jedna scéna pro vystoupení. Organizátoři zvažovali i možnost, že by trhy přemístili na jiné místo ve městě. „Po pečlivé úvaze jsme se rozhodli tuto akci raději nepořádat, neboť jedinečnost spočívá právě v atmosféře, kterou poskytuje prostředí městského parku a areálu muzea," dodala předsedkyně spolku.

Autoři | Foto Muzeum Českého ráje

Štítky trhy, Turnov, muzeum, řemeslo, Muzeum Českého ráje v Turnově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlášené řemeslnické trhy letos v květnu v Turnově nebudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.