Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ideální podmínky, pololetní prázdniny. Lyžařské areály o víkendu praskaly ve švech

Nadprůměrnou návštěvnost mají o tomto víkendu za sebou lyžařská střediska v Libereckém kraji. Na svahy zavítaly tisíce lyžařů. Podmínky pro lyžování jsou téměř ideální, k vysoké návštěvnosti přispěly jak pololetní prázdniny, tak cyklus jarních prázdnin, který začíná od pondělí.

Na libereckém Ještědu se lyžuje na severní straně na šesti kilometrech, na sjezdovkách leží kolem půl metru sněhu. V sobotu bude si lidé mohli zdarma půjčit a vyzkoušet nejnovější snowboardové vybavení. „V sobotu jsme měli asi 1300 návštěvníků, dnes zhruba 1600. S ohledem na letošní zimu je to krásná návštěvnost. A hlavně je dnes nádherné počasí," řekla za skiareál Ještěd Renata Balašová.

Skvělé podmínky byly také v Harrachově, před víkendem je vylepšil přírodní sníh. V provozu je celý areál s více než sedmi kilometry tratí a na sjezdovkách leží od 50 do 70 centimetrů sněhu. I sem zamířily tisíce lidí.

Obdobné to bylo na Tanvaldském Špičáku, kde mají lyžaři k dispozici přes osm kilometrů tratí, na kterých leží až metr sněhu. Ideální podmínky jsou i na Severáku a v dalších střediscích v Jizerských horách.

Velkou návštěvnost mají za sebou i v Rokytnici nad Jizerou, podle ředitele Spartaku Rokytnice Víta Pražáka se na velkém počtu lidí podílely i pololetní prázdniny. „Začalo to pátkem, kdy jsme měli skoro 3500 návštěvníků, pokračovalo to v sobotu a myslím, že stejné je to i dnes. Takže návštěva je určitě velice pěkná," uvedl Pražák.

Tratě v Rokytnici jsou také upravené. „Kritická místa, která se při tomto množství lyžařů objeví asi ve všech areálech, v noci přistříkáváme, abychom měli dostatek technického sněhu," doplnil Pražák.

S vyšší návštěvností počítají provozovatelé i v dalších dnech a týdnech, v pondělí začíná cyklus jarních prázdnin. Desítky kilometrů upravených tras mají v Krkonoších a Jizerských horách i běžkaři. I ty během víkendu využily tisíce lidí.

Autoři | Foto Ski Ještěd

Štítky Lyžování, Ještěd, Harrachov, Bedřichov, lyžař, jarní prázdniny, lyžařské středisko, Liberecký kraj, Rokytnice nad Jizerou, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ideální podmínky, pololetní prázdniny. Lyžařské areály o víkendu praskaly ve švech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.