Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mrazivá noc na severu Čech. Na Jizerce klesla teplota pod minus 25 stupňů

Nejchladnější noc letošního roku má za sebou Liberecký kraj. Přímo v osadě Jizerka v Jizerských horách teploměr ukázal rovných minus 25 stupňů Celsia. Na stanici Jizerka-rašeliniště bylo dokonce minus 25,5 stupně Celsia. Silnice v kraji jsou podle silničářů převážně suché a vymrzlé. Místy jsou vlhké jen vozovky nižších tříd na Liberecku.

Hluboko pod nulu klesly teploty za jasné noci také na dalších místech v Jizerských horách. "Na Smědavě bylo minus 20,7 stupně, na Nové Louce minus 20,9 stupně a v Bedřichově minus 19,3 stupně," uvedla Lenka Musilová z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Mimo horské oblasti byla noční minima kolem minus deseti stupňů Celsia. V nižších polohách bylo "nejtepleji" v Turnově s minus 8,6 stupni a nejchladněji v Liberci s minus 11,4 stupni.

Chladno bude v Libereckém kraji i přes den, teplota by se neměla dostat nad nulu. Podle předpovědi bude přes den jasno až skoro jasno, přechodně polojasno až oblačno. Večer postupně místy zataženo nízkou oblačností.

Autoři | Foto CHMI

Štítky Jizerka, teplota, mráz, Jizerské hory, stupeň Celsia, Liberecký kraj, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Bedřichov, Smědava, Nová Louka, Liberec, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrazivá noc na severu Čech. Na Jizerce klesla teplota pod minus 25 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.