Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drobné opravy v centru města má řešit speciální skupina bezodkladně

Na drobné opravy chodníků a silnic s dlážděným povrchem nebudou muset Liberačané podle vedení města čekat i několik měsíců. Také v letošním roce nechá město vyčlenit speciální pracovní skupinu, která v ulicích Liberce rychle vyřeší menší opravy. Složena bude ze zaměstnanců technických služeb.

„Pracovní skupina by měla zajistit, aby obyvatelé města nemuseli na drobné opravy čekat i několik měsíců,“ shrnul náměstek primátora Tomáš Kysela (dříve ANO).

Pracovníci Technických služeb se zaměří hlavně na centrum města, tedy na náměstí Dr. E. Beneše a okolí ulice Pražské, Moskevské, Frýdlantské, Rumunské, Gutenbergovy, Boženy Němcové, Soukenné náměstí a další. Na tyto průběžné opravy vynaloží město v letošním roce částku zhruba 1,5 milionu korun.

Pracovní skupina vyrazí kamkoliv na území Liberce, nejvíce práce ji čeká ale v centru města. „Právě v centru města dochází často k poškození povrchu komunikací a i s ohledem na intenzitu dopravy, jak pěší tak motorové, je třeba provádět opravy bez zbytečného odkladu. Opakovaně například dochází k uvolnění dlažebních kostek, a to nejen vlivem stáří rekonstrukce komunikací z 90. let, ale i kvůli zásobování, tedy provozu nákladních automobilů,“ uzavřel Kysela.

Foto Jan Luxík

Štítky Liberec, TSML, technické služby, dlažba, oprava, Tomáš Kysela, centrum města, ANO 2011, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drobné opravy v centru města má řešit speciální skupina bezodkladně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.