Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město převezme krematorium a zajistí pohřební službu. Už má koncesi

Liberec se chystá na převzetí krematoria a pohřební služby. Po té, co vypovědělo smlouvu společnosti Likrem ale ještě musí podniknout několik kroků. Nyní například získalo koncesi na provoz krematoria i pohřební služby. Město začne krematorium provozovat v července.

„Dle novelizace legislativy bude potřeba provést některé stavební úpravy v budově krematoria. Aktuálně se proto řeší zpracování projektové dokumentace pro výběr zhotovitele,“ řekl Jan Král z tiskového odboru radnice.

Dále se ve spolupráci se společností Liberecká IS připravuje napojení budovy krematoria na optickou síť včetně vybavení IT technologie a zabezpečení a napojení na pult centralizované ochrany Městské policie Liberec. „Radnice v současnosti také pracuje na podobě provozního řádu krematoria, pohřebišť a pohřební služby,“ dodal mluvčí.

Veškeré služby pak lidé najdou na jednom místě buď v Liebiegově vile, přímo v budově krematoria nebo na ruprechtickém hřbitově. „To vše za ekonomicky příznivou cenu, která bude jedna z nejnižších v České republice,“ uzavřel Král.

Autoři | Foto

Štítky krematorium, pohřební služba, Liberec, Jan Král, Liberecká IS, a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město převezme krematorium a zajistí pohřební službu. Už má koncesi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.