Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Záchranka posiluje péči na Českolipsku. Bude tam jezdit sanitka navíc

Především na sekundární transporty je od čtvrtka na Českolipsku k dispozici nová sanitka. Má tak zkrátit dlouhé čekání na převozy, protože sanitky sem musely jezdit z daleka. Vozidlo bude na Českolipsku jezdit v pracovní dny od 7 do 17 hodin.

Nejčastěji bude vyjíždět z nemocnice v České Lípě. „Nejdůležitějším úkolem vozidla a jeho posádky je zajištění sekundárních transportů, tedy převozů pacientů, kteří jsou již hospitalizováni v nemocnici,“ vysvětlil mluvčí záchranky Michael Georgiev.

Podle něj ale může normálně zasahovat i u pacientů jako standardní vozidlo na vyžádání operačního střediska. „Podobné vozidlo nám na Českolipsku velmi chybělo. K některým případům musely dojíždět vzdálenější posádky a pacienti ve stresové situaci čekali delší dobu. Snažíme se vyjít vstříc potřebám regionu, snad se nám to touto cestou podaří," řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Luděk Kramář.

Sanitka bude v České Lípě bude v tomto provozu zkušebně tři měsíce. „Pokud se jeho služby osvědčí, podobná péče bude postupně rozšířena na celý kraj,“ uzavřel ředitel.

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ZZS LK, sanitka, Českolipsko, okres Česká Lípa, pacient, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranka posiluje péči na Českolipsku. Bude tam jezdit sanitka navíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.