Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je libo "podmírák" nebo levnou náhražku objednaného pití? Inspekce se zaměřila na plesy

Plesová sezona je v plném proudu a se stoupajícím počtem akcí se přímo úměrně plní také kapsy provozovatelů občerstvení na plesech. Ne všichni ale využívají poctivých metod. Česká obchodní inspekce proto vyrazila na Českolipsko, kde si posvítila na prodejce občerstvení na podobných akcích. Inspektoři navštívili během krátké doby tři plesy a dvě restaurace. Závěr jejich kontrol je víc než nelichotivý, když při čtyřech kontrolách z pěti zjistili pochybení.

„Z pěti provedených kontrol bylo zjištěno porušení povinností prodávajícího ve čtyřech případech. Opakovaně byl porušován zákon tím způsobem, že spotřebitelům byly prodávány nápoje o nižším objemu, než bylo deklarováno,“ sdělil mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich.

Kromě „podmíráků“ se inspektoři setkali také s dalším, ještě závažnějším pochybením, které předvedl jeden z prodejců. Ten vědomě klamal zákazníky naléváním jiného nápoje, než který měli objednaný. „V jednom případě bylo prokázáno použití nekalé obchodní praktiky, když v kontrolní konzumaci byl inspektorům podán jiný, a to levnější nápoj, než který si ke konzumaci objednali,“ dodal mluvčí. Za to mu inspektoři udělili pokutu 8 tisíc korun.

Foto ČOI

Štítky Česká Lípa, ČOI, inspekce, ples, restaurace, kontrola, Česká obchodní inspekce, nápoj, okres Česká Lípa, Jiří Fröhlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je libo "podmírák" nebo levnou náhražku objednaného pití? Inspekce se zaměřila na plesy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.