Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Turnov musí změnit vyhlášku o hazardu, současná je diskriminační

Turnov musí změnit vyhlášku o hazardu, současná je diskriminační. Zvýhodňuje nynější provozovatele, nikdo další hernu ve městě zřídit nemůže.

"Naše vyhláška není úplně v pořádku z hlediska posledního názoru správních soudů. Mají jí za zlé, že neumožňuje dalším provozovatelům, kteří by měli zájem v Turnově provozovat herny, přístup do toho systému," uvedl starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Vyhláška v Turnově je koncipována obdobně jako v jiných městech, které za ní dostaly pokutu od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže 500 tisíc až 700 tisíc korun.

Hazard je v Turnově povolený na pěti konkrétních adresách. Novelizací vyhlášky se zabývali zastupitelé už v únoru, ke shodě ale nedospěli. Podle starosty do březnového zastupitelstva půjdou dvě varianty, jež mají největší podporu. Základem obou je, že hazard bude zakázaný v městské památkové zóně a v povolených hernách bude časově omezená otevírací doba. Mimo památkovou zónu jsou tři z pěti současných heren ve městě.

V první verzi se počítá s tím, že bude vytvořený seznam adres, kde je možné hazard provozovat. Na seznam se dostane každý, kdo splní požadavky, jež budou součástí vyhlášky. Druhá varianta je benevolentnější, jen se zákazem provozování hazardu v městské památkové zóně a stanovením otevírací doby pro herny. Žádné další omezující podmínky v ní nejsou.

V Jablonci nad Nisou kvůli hazardu dokonce vyhlásili místní referendum. Drtivá většina zúčastněných se v něm v lednu vyslovila pro zrušení výherních automatů. Výsledky referenda jsou pro jablonecké zastupitelstvo závazné, změnou vyhlášky by se mělo zabývat v březnu.

Autoři | Foto MMJ

Štítky Turnov, hazard, hazardní hra, herna, Tomáš Hocke, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov musí změnit vyhlášku o hazardu, současná je diskriminační  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.