Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Turnov prodal pozemky u kdysi vyhlášené restaurace Šetřilovsko

Turnov prodal pozemky v blízkosti kdysi vyhlášené restaurace Šetřilovsko, která je už ale několik let uzavřená. Nový majitel má vysoké ambice navrátit tomuto místu původní využití výletního cíle, řekl dnes novinářům starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Restaurace rozšířená o hotel by tam měla být v provozu nejpozději za čtyři roky.

"Vize je taková, že firma Zikuda chce obnovit tradiční výletní místo, které tam bylo. Rádi by tam měli restauraci s vyšším standardem, rádi by tam dělali svatby, případně další rodinné oslavy a k tomu potřebují zázemí, možnost nabízet ubytování," uvedl starosta.

Ubytovat se v restauraci Šetřilovsko dosud možné nebylo, není tam ani parkoviště. Proto firma Zikuda jako vlastník restaurace o pozemky usilovala. Zhruba 1400 metrů čtverečních získala za 560 tisíc korun. Městu bude muset zaplatit dalších 650 tisíc korun v případě, že restauraci s parkovištěm a hotelem neotevře nejpozději do konce roku 2022. Hotel by měl mít 40 lůžek.

Výletní restauraci Šetřilovsko v Aleji legií i s parkem ve 20. letech minulého století vybudovala tehdejší Městská spořitelna. Roubenka na promenádě je považována za městské stříbro, a radnice ji proto v minulosti jen pronajímala. Žádný z posledních nájemců tam však dlouho nevydržel, proto radnice objekt ve špatném technickém stavu od roku 2012 nabízela ke koupi. Několik pokusů o prodej uzavřené restaurace skončilo neúspěchem. Až před rokem a půl ji od města koupila za 3,75 milionu korun právě společnost Zikuda. Pro realizaci svého záměru ale potřebovala i další městské pozemky v okolí, napřímo je však radnice firmě prodat nemohla a dlouho hledala vhodný způsob prodeje. Nakonec zvolila formu výběrového řízení, do něhož se přihlásili tři zájemci. Závaznou nabídku nakonec podala jen firma Zikuda.

Autoři | Foto TV RTM

Štítky Turnov, prodej, pozemek, Šetřilovsko, restaurace, Tomáš Hocke, radnice, Městská spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov prodal pozemky u kdysi vyhlášené restaurace Šetřilovsko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.