Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V centru Liberce letos možná vznikne Dům humanity

V centru Liberce letos možná vznikne takzvaný Dům humanity, multifunkční sociální centrum. Nezisková organizace Most k naději tam chce soustředit všechny své sociální a protidrogové služby poskytované v Liberci. Na projektu za 23,6 milionu korun se bude podílet i Liberec a Liberecký kraj, každý částkou skoro 590 tisíc korun.

V projektu vidí náměstek dvě zásadní pozitiva. "Jednak zde dochází k významné spolupráci mezi městem a krajem u služeb s nadměstským dosahem. Zároveň tím podporujeme neziskovou organizaci s letitou tradicí a kvalitou nabízených služeb, které chápu jako nezastupitelné," uvedl náměstek primátora pro sociální oblast Ivan Langr (dříve Změna).

Most k naději působí na území kraje od roku 2007. Na vytvoření Domu humanity žádá o evropskou dotaci, pokrýt by měla 95 procent výdajů na projekt. Peníze jsou určené na nákup a rekonstrukci objektu ve Felberově ulici, právě tam by mělo multifunkční sociální centrum vzniknout. Organizace má příslib, že by dotaci na projekt měla získat.

"Čekáme na oficiální stanovisko," řekl dnes odborný ředitel Mostu k naději pro Liberecký kraj Jiří Simeth. Pokud dotaci organizace získá, Dům humanity začne podle něj fungovat ještě letos. Soustředění činnosti na jedno místo by mělo přinést zkvalitnění poskytovaných služeb a Mostu k naději uspořit provozní náklady.

Most k naději v Liberci provozuje K-centrum pro drogově závislé a Dům na půl cesty Liberec s deseti lůžky. Organizace má i terénní programy sociální prevence pro lidi ohrožené drogami a také vězeňské a aktivizační programy.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, Dům humanity, Ivan Langr, Jiří Simeth, dům, projekt, Most, Liberecký kraj, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Liberce letos možná vznikne Dům humanity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.