Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci zachránili bezdomovce, který tři dny seděl v autobusové zastávce

Těžký osud potkal dvaasedmdesátiletého muže, který je na ulici teprve přibližně rok. Ještě donedávna měl podle svědků střechu nad hlavou a slušný život českého důchodce. Jenže pak přišel o byt a v poměrně vysokém věku se ocitl na ulici v České Lípě, kde doslova živořil v žalostném zdravotním stavu. Do nemocnice se dostal až po apelu strážníků.

Před rokem mu během mrazů omrzly nohy do té míry, že mu museli amputovat prsty. „Po půl roce v nemocnici se znovu ocitl venku, navíc v zimě a bez pomoci. Ty nejhorší mrazy strávil v bývalé olejárně, pak se nějakým způsobem dostal na zastávku u bývalého vlakového nádraží,“ shrnula mluvčí českolipský strážníků Eva Vlastníková.

Tam si sedl a čekal. Odmítal pomoc, odmítal lékaře, jen občas přijal jídlo a pití od lidí, kteří šli kolem. „Třetí den už nevstával ani na toaletu, jen seděl a mlčel. Strážníci ho dokázali přimět, aby svolil s tím, že přijede lékař, který mu pomůže,“ dodala mluvčí. Muž poté skončil opět v nemocnici, což mu možná zachránilo život.

Foto MP Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, bez domova, bezdomovec, městská policie, Eva Vlastníková, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili bezdomovce, který tři dny seděl v autobusové zastávce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.