Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jaká města a obce v Libereckém kraj mají nejlepší weby? Podle ankety Semily a Křížany

Ocenění za nejlepší internetové stránky v Libereckém kraji za letošní rok získaly mezi městy Semily a z obcí Křížany. Nejlepší elektronickou službou se stala mobilní aplikace Turnova. Výsledky krajského kola 20. ročníku soutěže Zlatý erb organizátoři vyhlásili tento týden. Vítězové postupují do celostátního finále, vyhlášení bude 9. dubna v Hradci Králové. Letos poprvé se soutěže účastní všech 14 krajů. O titul se uchází 430 měst a obcí z celé republiky.

V Libereckém kraji se krajské kolo konalo po šesti letech, prodleva byla znát na menší účasti. Přihlásilo se jen deset měst a obcí. "Věřím, že účast v příštích letech bude vyšší," uvedl předseda poroty a náměstek hejtmana Marek Pieter (Starostové pro Liberecký kraj).

Rozdíly v kvalitě webů mezi přihlášenými městy podle něj nebyly velké. "Hodně rozhodovala obsáhlost webu, co všechno zahrnuje v sobě za dokumenty, co všechno rozšiřuje za informace k lidem a myslím, že stránky Semil jsou v tomto směru velice dobře zpracované," dodal Pieter.

Starostka Semil Lena Mlejnková (Volba pro Semily) u městského webu vyzdvihuje jeho uspořádání a přehlednost. "Protože dnes je informací obrovské množství a čím více se daří, aby šly dobrou formou k veřejnosti, tím je to lepší," uvedla. Líbilo by se ji, kdyby se povedlo technicky přímo provázet web se sociálními sítěmi.

Vítězné Křižany mezi obcemi jsou podle Pietera dobrým příkladem přehledného uspořádání i obsahem. Zaujalo ho například zveřejňování nabídek pozemků k prodeji. "Ke zlepšení by přispělo umístění zápisů zastupitelstva," dodal.

Mobilní aplikace Turnova umožňuje lidem dostat se k aktuálním informacím, které jsou na městském webu, i prostřednictvím takzvaných chytrých telefonů. "Aplikaci využívají hlavně obyvatelé města," uvedla místostarostka Turnova Jana Svobodová (ANO). Aplikace je podle ní využitelná i pro turisty, nechybí v ní například kalendář akcí.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Zlatý erb, Liberecký kraj, Turnov, Semily, Křižany, web, Marek Pieter, Hradec Králové, Starostové pro Liberecký kraj, Jana Svobodová, Lena Mlejnková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaká města a obce v Libereckém kraj mají nejlepší weby? Podle ankety Semily a Křížany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.