Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jablonec bude v létě znovu přispívat na pobyty pro nejmenší děti

Jablonec nad Nisou bude opět přispívat na prázdninové pobyty nejmenších dětí na příměstských táborech. V rozpočtu na to má připraveno 210 tisíc korun. Příspěvek poskytuje město prostřednictvím zapsaných organizací, které péči o děti zajišťují. Na magistrátu se mohou registrovat do 3. dubna. V loňském roce příměstské tábory ve městě nabízelo 21 registrovaných organizací.

"Tato služba je určena rodičům předškolních dětí a žáků prvních tříd základních škol," uvedl náměstek primátora pro školství Miloš Zahradník (ČSSD). Příspěvek je podle něj stejně jako v předešlých letech 100 Kč za dítě a den, maximálně po dobu pěti pracovních dní. Na jedno dítě tak může rodina na týdenní pobyt v příměstském programu získat až 500 korun. Příspěvek radnice poskytuje od roku 2009, loni podpořila pobyty pro 368 dětí a na příspěvcích vyplatila 182 500 korun.

Jablonec je od roku 2008 obcí přátelskou k rodině a podpora letních pobytů je jen jednou z mnoha aktivit, které město rodinám nabízí. Hlavním důvodem podpory prázdninových pobytů je uzavření městských mateřských škol o prázdninách. Otevřena většinou zůstává jenom jedna. Kromě pobytu v ní mohou rodiče malých dětí v Jablonci využít právě nabídku organizací poskytujících péči o předškolní a mladší školní děti.

Rodiny s dětmi mohou ale v Jablonci například o víkendech levněji cestovat městskou dopravou. Radnice přispívá také až 1500 Kč měsíčně na děti v soukromých mateřských školách a dětských skupinách rodinám, jejichž děti se nepodařilo umístit do městských školek z kapacitních důvodů nebo třeba kvůli zdravotnímu postižení. "Jablonec nabízí rodinám i další zvýhodnění, v létě je to například rodinná vstupenka na Sluneční louku u plaveckého bazénu," dodala mluvčí magistrátu Markéta Hozová.

Autoři

Štítky Jablonec nad Nisou, tábor, příspěvek, Markéta Hozová, Miloš Zahradník, rodina, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec bude v létě znovu přispívat na pobyty pro nejmenší děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.