Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

S příchodem jara se v liberecké zoologické zahradě narodila další mláďata

Liberecká zoologická zahrada se může pochlubit novými přírůstky. Jak bývá v období předjaří již téměř pravidlem, i letos se nejstarší zoo v Čechách může pochlubit novými potomky vzácných takinů čínských. Každá ze všech čtyřech chovaných samic přivedla na přelomu února a března na svět jedno mládě a všichni čtyři sourozenci těchto zlatých sudokopytníků jsou od prvních dní k vidění ve svém výběhu.

Jedná se o dva samečky a dvě samičky. „Od roku 2002 se našim ošetřovatelům podařilo odchovat již 39 mláďat,“ doplnila mluvčí zoo Barbara Tesařová.

Před šestnácti lety byli takini čínští dovezeni do zoo pod Ještědem přímo z Číny a na dlouhou dobu se jednalo o jediné exempláře tohoto zvířete v Evropě. I nadále je liberecká zoo jediným chovatelem takinů čínských na starém kontinentě.

Kromě malých takinů se zoo Liberec raduje i z mláděte čtvrté největší antilopy světa-antilopy koňské. Sameček, který přišel na svět v polovině března už pravidelně následuje matku a ostatní antilopy do venkovního výběhu.

Po mláďatech takinů a antilop se rozšířily i expozice o přírůstek koňů domácích. V úterý 13. března přišla na svět malá samička a podle slov svých ošetřovatelů zdárně prospívá. Plemeno Miniappaloosa je plemeno středně velkého poníka, které bylo vyšlechtěno a dovezeno z Nizozemí. Slovo appaloosa značí barevný charakter koní, speciálně křížených právě pro barvu a skvrnitost srsti. Od pony shetlandského se liší hlavně zbarvením, které tvoří tmavé skvrny na hnědém, šedém či bílém podkladu. Návštěvníci mohou malou klisnu spatřit ve svém výběhu, který obývá společně s domestikovou lamou Alpakou.

Nové přírůstky mohou návštěvníci spatřit i ve výběhu surikat, jež patří mezi jedny z nejoblíbenějších zvířat v zoologických zahradách. V polovině února se v liberecké zoo narodila tři mláďata a současnou skupinu tak nyní tvoří celkem sedm členů.

Foto Zoo Liberec

Štítky Liberec, zoo, zoologická zahrada, jaro, Česko, Zoologická zahrada Liberec, Evropa, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S příchodem jara se v liberecké zoologické zahradě narodila další mláďata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.