Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vesecký areál by už nemusel "plavat" při vydatných deštích. Město chce investovat do drenáže

Vesecký areál se dočká rekonstrukce, která by měla odstranit největší nedostatky trápící návštěvníky i provozovatele. Město investuje během letošního roku 15 milionů korun do oprav. Největší částku spolkne odvodnění stadionu, které vyjde zhruba 5 milionů korun.

Právě problémy se špatným odvodněním trápí provozovatele už dlouhá léta. Při větším dešti se stadion mění v rozbahněnou plochu. Své o tom ví například návštěvníci festivalu Benátská. „V minulosti se v areálu dělaly drenáže, ale zřejmě nejsou dostačující. Pokud při letních akcích zaprší, zasypává se bahno štěpkami z pily. To je ale opravdu provizorní řešení,“ shrnul náměstek primátora Tomáš Kysela (dříve ANO)

„V žalostném stavu je také veřejné osvětlení, které se také dočká rekonstrukce,“ dodal náměstek primátora. Oprava lamp v areálu by měla město přijít na necelých 800 tisíc korun.

„Velká poptávka je také po opravě povrchů tratí pro in-line bruslaře a běžkaře v letním provozu. I tato oprava se řádově pohybuje kolem 800 tisíc korun,“ dodal Kysela. Na další tři miliony má vyjít obnova technického zařízení parkoviště, dva miliony bude stát oprava sněhových děl a 1,5 milionu korun je vyčleněno na energie na zasněžování v roce 2018.

Areál ve Vesci původně vznikl pro mistrovství světa v klasickém lyžování. Jeho součástí jsou tři nezávislé okruhy se třemi stupni obtížnosti. První okruh má převýšení maximálně pět metrů a délku 1500 metrů. Druhý okruh je s převýšením zhruba 15 metrů a délkou zhruba 2000 metrů. A třetí okruh má převýšení do 30 metrů a délku 1500 metrů. Na samotném stadionu je pak 200 metrů dlouhý ovál, který je vhodný pro trénink.

Foto Jiří Částka

Štítky Liberec, běžecký areál Vesec, Vesec, běh na lyžích, zasněžování, Benátská noc, oprava, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vesecký areál by už nemusel "plavat" při vydatných deštích. Město chce investovat do drenáže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.