Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další aleje se dočkají obnovy. Kraj investuje do stromořadí na Malé Skále nebo v Českém Dubu

Tři stromořadí projdou zásadním ošetřením. Jedná se o lipovou alej od nádraží v Malé Skále, alej Karolíny Světlé vedoucí podél historické stezky ze Starého Dubu do Českého Dubu a o zámeckou lipovou alej ve Stvolínkách společně s Valteřickou alejí v Horní Branné v jednom projektu. Kraj má na všechny tři projekty připraveno přes milion korun.

Na obnovu alejí dostane kraj peníze z evropských dotací. Nyní bude probíhat proces výběru dodavatelů prací na všech uvedených alejích.

„Ve všech třech případech půjde zejména o stabilizaci těchto alejí, ošetření jednotlivých stromů a v některých případech o dosadbu stromů,“ dodala Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Práce začnou pravděpodobně v srpnu a potrvají až do listopadu. Ve Stvolínkách a ve Valtericích je navíc plánována i výsadba nových stromů, u kterých bude probíhat následná péče až do roku 2021.

Předpokládaná hodnota veřejných zakázek na realizaci všech třech projektů je 1 133 182,26 korun bez DPH. Z toho náklady na alej v Malé Skále jsou 386 406 korun, náklady na alej Karolíny Světlé v Českém Dubu 263 976 korun a náklady na alej ve Stvolínkách a na Valteřickou alej 482 800 korun. Ve všech třech případech se jedná o aleje, kde se většina stromů nachází na pozemcích vlastněných Libereckým krajem.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky alej, stromořadí, Malá Skála, Valteřice, Český Dub, Liberecký kraj, projekt, Karolina Světlá, Stvolínky, strom, Starý Dub, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další aleje se dočkají obnovy. Kraj investuje do stromořadí na Malé Skále nebo v Českém Dubu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.