Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Eurocentrum hostilo veletrh cestovního ruchu. Turistické regiony představil i Liberecký kraj

Už osmnáctý ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2018 hostilo jablonecké Eurocentrum minulý pátek a sobotu. Do Jablonce se sjelo celkem pětapadesát vystavovatelů z celého Česka. Svou nabídku poprvé prezentovaly lázně Karlova Studánka, České dědictví UNESCO, Moravskoslezský či Středočeský kraj.

„Jsme rádi, že se veletrh těší oblibě i mezi ostatními kraji, bez tří tu máme celou Českou republiku,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro rezort kultury, památkové péče a cestovní ruch.

Do Jablonce kromě českých vystavovatelů dorazili i zástupci z Žitavských hor nebo partnerská města Jablonce nad Nisou či Chorvatská centrála cestovního ruchu.

Veletrh během dvou dní navštívilo skoro tři a půl tisíce lidí. „Skoro všechny materiály jsme rozdali již během pátku, na sobotu nám toho již moc nezbylo. Tak velkou návštěvnost jsme nečekali,“ pochvaloval si Martin Hiltavský z Moravskoslezského kraje.

Petra Machovcová z Jihočeské centrály cestovního ruchu se z minulého ročníku poučila a letos s sebou přivezla větší množství. „Vloni jsme na tom byli podobně jako kolegové, letos jsme tak nic nenechali náhodě a zvýšili jsme množství přivezených materiálů a dobře jsme udělali. Návštěvníků bylo více než vloni a my na ně byli přichystaní. Zájem měli nejen o Český Krumlov a Lipno, ale i o další místa a turistické atraktivity,“ doplnila.

Veletrhu se zúčastnilo také 50 regionálních výrobců z Čech a Polska díky projektu Okresní hospodářské komory, jejichž řemeslo si mohli návštěvníci vyzkoušet v připravených dílničkách a zakoupit si jejich produkty. „Spojení regionálních výrobků a turistických atraktivit se ukazuje jako velice přínosné pro obě strany,“ řekla Eva Hornová, vedoucí oddělení cestovního ruchu Libereckého kraje.

Největšímu ohlasu se tradičně těšily gastroprodukty v podobě sýrů, klobásek, chleba se sádlem nebo koláče.

„Letošní ročník hodnotíme jako velice vydařený. Spokojenost vnímáme jak na straně návštěvníků, tak i na straně vystavovatelů a to je velice důležité. Účastníme se i dalších regionálních veletrhů v Hradci Králové, Plzni, Ostravě i v Českých Budějovicích a můžeme právem říci, že náš veletrh má vysokou úroveň. Během léta začneme pomalu přemýšlet, jak připravíme 19. ročník,“ zakončila Květa Vinklátová

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Euroregion Tour 2018, Jablonec, Eurocentrum, Liberecký kraj, veletrh, cestovní ruch, Česko, Jablonec nad Nisou, UNESCO, Moravskoslezský kraj, Středočeský kraj, Květa Vinklátová, Karlova Studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eurocentrum hostilo veletrh cestovního ruchu. Turistické regiony představil i Liberecký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.