Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odlehlé horské boudy neobstály v kontrole obchodní inspekce

Většina odlehlých horských bud a bufetů v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, prověřovaných tuto zimu Českou obchodní inspekcí (ČOI), porušovala zákon. Při sedmi kontrolách na místech dostupných jen na lyžích odhalili inspektoři porušení zákona u šesti prodejců.

"Kontrolujícími inspektory byly předem vytipovány horské boudy nebo bufety, které se nacházely v okolí lyžařského areálu Horní Domky a Lysá hora. Inspektoři se také zaměřili na provozovny podél běžeckých stop v horní části Rokytnice nad Jizerou," uvedl informoval mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Nejvíce porušení se podle něj týkalo zákona o ochraně spotřebitele, kdy čtyři provozovny neměly váhy splňující zákonné požadavky. "Ve dvou případech nebylo při prodeji nápojů k dispozici úředně ověřené sklo a ve dvou případech obchodníci řádně neinformovali o cenách prodávaných výrobků," dodal mluvčí.

V jednom případě také prodávající o pět korun nesprávně účtoval v neprospěch zákazníka zakoupené zboží. V dalším případě prodejce porušil informační povinnost, protože na provozovně nebyl umístěn zjevně viditelný text o zákazu prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let. Všechny zmíněné případy porušení zákona budou řešeny ve správních řízeních.

Autoři | Foto ČOI

Štítky Rokytnice nad Jizerou, Horní Domky, Lysá hora, inspekce, ČOI, Česká obchodní inspekce, Jiří Fröhlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odlehlé horské boudy neobstály v kontrole obchodní inspekce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.