Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

POČASÍ: Na Liberec se žene silný vítr. Objevit se mohou i bouřky

Nedělní počasí přinese výraznou změnu. Do Česka totiž míří tlaková níže, bude tedy pršet a objevit se může dokonce i bouřka. Meteorologové na celou neděli varují před silný větrem, který může v nárazech překročit sedmdesátikilometrovou rychlost.

Od nedělního rána až do odpoledních hodin bude zesilovat severozápadní až západní vítr na čerstvý 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s.

„Očekáváme, že zejména v severních a východních Čechách, na Českomoravské vrchovině a v západních částech Moravy mohou nárazy větru překročit rychlost 20 m/s (70 km/h),“ varují meteorologové. K večeru začne vítr zvolna slábnout.

Silný vítr také doprovodí četné přeháňky, nad 500 metrů se objeví sníh. „Ve Frýdlantském výběžku možnost sněhových srážek i v nižších polohách,“ upřesnil Pavel Jůza z ČHMÚ.

Sněhové přeháňky se pak mohou objevovat i na Velikonoční pondělí.

Už v úterý se ale o slovo opět přihlásí jaro. A to velmi výrazně, teploty se mohou vyšplhat až k 19 stupňům. A krásné počasí má vydržet celý týden.

Autoři

Štítky počasí, vítr, bouřka, sníh, ČHMÚ, vichřice, Liberec, Česko, Velikonoční pondělí, Český hydrometeorologický ústav, Morava, Českomoravská vrchovina, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ: Na Liberec se žene silný vítr. Objevit se mohou i bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.