Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Libereckém kraji roste zájem o příměstské i pobytové tábory. Větrník jich má v nabídce desítky

V Libereckém kraji roste zájem o příměstské i pobytové tábory. Třeba Dům dětí a mládeže Větrník v Liberci letos na některé tábory přidával místa, aby zájemce uspokojil. Přesto je už více než polovina míst obsazená. Větrník má v nabídce na letošní léto 48 táborů, z toho pět pobytových a jeden putovní, ostatní jsou příměstské. Polovina táborů už je ale obsazená.

"Zájem roste, předloni jsme měli v létě na táborech 800 dětí, loni už 900, teď už máme přihlášeno 700 dětí," doplnila ředitelka libereckého domu dětí Marta Kultová. Mezi prvními tábory, které byly rychle obsazené, byl podle Kultové turisťáček pro nejmenší, velký zájem je také o příměstské tábory pro předškoláky. Rychle se zaplnily tábory sportovní nebo takové, kde si děti mohou vyzkoušet věci, k nimž se normálně nedostanou. Zájem je také o tábory zaměřené na badatelství a pokusy.

Nabídka táborů, ať už pobytových či příměstských, je v Libereckém kraji velmi široká, vedle domů dětí nabízejí program na prázdniny i školy nebo různé organizace a sportovní oddíly. K velmi oblíbeným patří třeba příměstské tábory, které pro děti pořádá Technická univerzita v Liberci pod názvem Týdny pohybu hrou. Letos bude už 23. ročník. Nabídne sedm turnusů, registraci spustí univerzita v pondělí 16. dubna. I když je možné hlásit se až do června, termíny bývají obsazené během několika dní.

Tisíce dětí tráví část prázdnin na pobytových táborech. Podle informací z Krajské hygienické stanice v Liberci se loni v kraji uskutečnilo 286 turnusů, kterých se zúčastnilo 15.204 dětí, o 1500 více než o rok dříve.

Pobytový tábor pro děti zaměstnanců organizuje třeba i liberecký výrobce plastových dílů pro automobily Magna Exteriors (Bohemia). Má i vlastní rekreační středisko v Lázních Libverda. "Na místo teambuildingů už čtvrtý rok jezdí vedoucí pracovníci v květnu nebo červnu do Libverdy a tábor na léto připravují," řekl technický ředitel Tomáš Radosta.

Vlastní tábor je jedním z benefitů, které Magna svým zaměstnancům nabízí. Organizuje dva čtrnáctidenní pobyty a jeden devítidenní. "Kapacita je 132 lůžek, z hygienických důvodů jich je možné obsazovat 112, zaměstnanci platí 1500 korun za ten delší a 1000 korun za ten kratší pobyt," uvedla mluvčí společnosti Lucie Mazáčová. Magna pobyty dotuje, běžně se takové částky platí za tábory příměstské, pobytové stojí i více než čtyřnásobek. I to je podle mluvčí společnosti důvod, proč jsou vždy po vyhlášení velmi rychle obsazené.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, tábor, Větrník, Marta Kultová, děti, prázdniny, léto, Liberec, Technická univerzita v Liberci, Krajská hygienická stanice, Magna Exteriors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji roste zájem o příměstské i pobytové tábory. Větrník jich má v nabídce desítky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.