Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Francouzské sbory rozezněly obřadní síň liberecké radnice

Historickou radnici si prohlédlo v pondělí bezmála padesát mladých zpěváků z libereckého Severáčku a ze dvou partnerských francouzských sborů. Oba dětské sbory z měst Caudebec-en-Caux a Le Trait přijely do Liberce na pozvání libereckého Severáčku.

Navštívily i libereckou radnici, kde je přivítal náměstek primátora Ivan Langr. Ten připomněl letošní významné šedesátileté výročí existence Severáčku a pobídl členy francouzských sborů k prohlídce města.

„Nezapomeňte se podívat do parku v Přemyslově ulici, který je zatím zcela obyčejný a ničím hudbu nepřipomíná, ale který již několik týdnů nese jména Jiřiny a Milana Uherkových, sbormistrů a zakladatelů Severáčku. Chceme tento veřejný prostor upravit na „hudební park“, a vytvořit tak vhodné místo pro pořádání koncertů pod širým nebem,“ řekl Ivan Langr.

Sbory předvedly dvě skladby ze svého repertoáru, jednu francouzskou a jednu českou lidovou - Černé oči, jděte spát. Potom se mladí zpěváci vydali na prohlídku radnice. Vychutnali si i pohled na město z ptačí perspektivy z radniční věže.

 

Autoři | Foto Jan Král

Štítky Liberec, radnice, Ivan Langr, sbor, Francie, obřadní síň, Ivan Langer, Le Trait

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Francouzské sbory rozezněly obřadní síň liberecké radnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.