Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pátek třináctého je letos Dnem požární bezpečnosti. Hasiči otevřou stanice lidem

Jak to vypadá na požárních stanicích? Nahlédnout pod pokličku hasičům bude moci veřejnost v pátek třináctého dubna. Tento den považovaný za nešťastný tak může naopak znamenat ojedinělý zážitek.

Otevření stanic připadá na Den požární bezpečnosti. „Alespoň na tento den bychom měli zapátrat ve svědomí, zda svým chováním neporušujeme bezpečnost sebe či jiných, protože požárů, ke kterým dojde v důsledku naší neopatrnosti, je většina,“ říká mluvčí libereckých hasičů Pavlína Bílková.

Hasiči otevřou dveře svých stanic, aby všem příchozím z řad široké veřejnosti ukázali nejen prostory stanice, ale i vybavení a prostředky, které používají na různé typy zásahů. „Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na požární cisterny, velitelský automobil, žebřík, automobilovou plošinu, motorový člun a ostatní speciální techniku,“ dodává mluvčí.

Lidé se také dozví, jaké typy požárů se střídají s ročním obdobím, co převážně způsobí požár ve sklepě či na půdě nebo například co můžeme způsobit nesprávnou obsluhou elektrických spotřebičů. „Upozorníme také na výhody detektorů požáru, detekci nebezpečných plynů či vybavení přenosnými hasicími přístroji,“ uzavřela Bílková.

Liberec

Začátek prohlídek je ve 13:00, 13:45 a ve 14:30. Zájemci se sejdou před žlutou vilou na křižovatce ulic Šumavská a Křepelčí.

Česká Lípa

Celý den mezi 9:00 - 16:00 program pro MŠ + ZŠ i pro veřejnost

Semily, Turnov, Jilemnice

Odpoledne 15:00 - 16:00 stanice otevřena pro veřejnost

Jablonec nad Nisou

Celý den mezi 8:00 - 15:00 program pro pozvané /MŠ + ZŠ/ i pro veřejnost

Autoři | Foto HZS LK

Štítky HZS LK, hasiči, Den požární bezpečnosti, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátek třináctého je letos Dnem požární bezpečnosti. Hasiči otevřou stanice lidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.