Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Svátek všech milovníků dobré gastronomie se blíží. Beko Fresh festival opět míří do Liberce

PR článek

Do Liberce se opět vrací oblíbený Beko Fresh festival, který se pro letošní rok přesouvá do veseckého areálu na okraji města. Na hlavních podiích se během posledního květnového víkendu vystřídají kuchařské ikony jako v Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Ivan Vodochodský, Petr Stupka nebo Roman Vaněk. I letos se bude soutěžit o severočeskou restauraci roku. O vítězi rozhodnou hlasy veřejnosti i odborné poroty.

Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární mixologie, extrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů.

Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů. Milovníci piva Pilsner Urquell, se mohou těšit na vynikající plzeňský ležák, který si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem sami načepovat.

Kde a kdy?

Sportovní areál VESEC – pozor, změna místa konání festivalu oproti minulému roku!

26. května 10 – 20 h
27. května 10 – 17 h

O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, které k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník Vinařství Piálek&Jäger z Jižní Moravy. Tradičně se v Liberci představí i držitelé značek Regionální potravina a Výrobek roku libereckého kraje.

Festival má už osmiletou tradici a nejen v Liberci si získal přízeň návštěvníků. Festivalová tour přilákala v minulém roce bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 300 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezly na 50 pivních druhů a vytočily 25 tisíc piv, 10 vinařství s 10 tisíci prodanými lahvemi vína a 4 pražírny kávy, které uvařily na 10 tisíc káv.

Vstupenky mohou zájemci kupovat už nyní v předprodeji za 100 korun na portálech TicketPortal a GoOut. V ceně je tentokrát i bonus v podobě školy čepování piva Pilsner Urquell. Vesecký areál se pro návštěvníky otevře v sobotu 26. května od 10:00 do 20:00. Ve stejný čas se otevře také o den později, festivalové brány se pak zavřou v 17:00.

Fresh festival v Liberci

Sobota, 27. května 2017, 15:57

Fresh festival v Liberci
Fresh festival v Liberci

Foto

Štítky Liberec, Fresh festival, Zdeněk Pohlreich, jídlo, Vesec, areál Vesec, festival, restaurace, vinařství, Roman Vaněk, Roman Paulus, Ivan Vodochodský, Vietnam, Pilsner Urquell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svátek všech milovníků dobré gastronomie se blíží. Beko Fresh festival opět míří do Liberce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.