Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam na lyže? V provozu už je jediný Harrachov, nejspíš jen do konce týdne

Ze skiareálů v Libereckém kraji je v provozu už jen krkonošský Harrachov. I tam ale možná po tomto víkendu sezona skončí. Na tratě mohou vyrazit také běžkaři, sníh už je ale pouze ve vyšších polohách.

„Rozhodneme se podle vývoje počasí," řekl zástupce ředitele areálu Vlastislav Fejkl. „Uvidíme, na duben je tady nezvykle teplo. I teď ráno už bylo osm stupňů," uvedl Fejkl.

Podmínky k lyžování jsou ale podle něj stále velmi dobré. „Je to jarní lyžování. Do 10:00 perfektní, pak už je takový mokrý firn, ale zase třeba snowboardisté to mají rádi," řekl zástupce ředitele.

Středisko nabízí speciální jízdné na první dvě hodiny provozu, do 10 hodin se lyžuje za 310 korun. „Pořád, když se sjezdovka upraví, tak to ráno ty dvě hodiny vydrží a při té minimální frekvenci lidí, co tam jezdí, tak je to opravdu pěkné," dodal. Celodenní jízdné vyjde v tomto týdnu na 555 korun.

V Harrachově je v každodenním provozu více než dva kilometry dlouhá červená sjezdovka na straně do centra. Leží na ní od 30 do 45 centimetrů sněhu. V pracovních dnech v tomto týdnu lyžovalo v Harrachově denně mezi 150 a 200 lidmi, o víkendu minulý týden jich bylo denně mezi 500 až 1000. „Parkoviště bylo plné," dodal zástupce ředitele.

Stopy pro běžkaře se v Jizerských horách ani Krkonoších už neupravují, ve výše položených částech hor se ale na ně dá stále ještě vyrazit. „Nad Lubošským mostem, to znamená závěr údolí Mumlavy, Vosecká bouda, Labská bouda, pramen Labe, tam je to ještě pěkné," popsal Fejkl stav v okolí Harrachova.

Autoři | Foto Skiareál Harrachov

Štítky Harrachov, lyže, lyžování, Liberecký kraj, Labská bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam na lyže? V provozu už je jediný Harrachov, nejspíš jen do konce týdne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.